Wizz Air strammer bagagereglerne

Fra 1. november 2018 skal passagerer hos Wizz Air betale ekstra, hvis de vil have en trolley med som håndbagage.

Ryanair varslede i slutningen af august ændringer i selskabets bagagepolitik, så passagerer fra 1. november skal købe prioriteret boarding for at få en trolley med i kabinen. Nu følger et andet af Europas store lavprisflyselskaber trop og indfører lignende regler.

Fra 1. november er passagerer hos Wizz Air nødt til at købe produktet WIZZ Priority, hvis de vil have en trolley med som håndbagage. Passagerer hos lavprisselskabet kan dog stadig tage en mindre taske med gratis som håndbagage, så længe tasken holder sig inden for målet 40x30x20 centimeter.

Bagage-problemer giver forsinkelser
Lige som Ryanair begrunder Wizz Air de nye regler med, at de vil gøre boarding-processen nemmere og give færre forsinkelser. Ifølge Wizz Airs statistik påvirkes flere end 10.000 af selskabets flyvninger årligt af forsinkelser, som kan relateres til bagagen.

Wizz Airs statistik viser også, at den gennemsnitlige længde af passagerernes rejser har været konstant faldende over de seneste fem år, og derfor medbringer hovedparten af passagererne udelukkende håndbagage. Kun hver tredje passager checker bagage ind, og kun én ud af syv passagerer checker en trolley ind.

Op til 187 kroner pr. rejse
Men fremover er passagererne altså nødt til at købe prioriteret boarding, hvis de vil medbringe en trolley som håndbagage. WIZZ Priority koster fra 5-12 euro (37-90 kroner) pr. flyvning, hvis det købes online, og 25 euro (187 kroner), hvis det købes i lufthavnen.

WIZZ Priority giver – foruden muligheden for at tage trolleyen med i kabinen – også adgang til prioriteret check-in og prioriteret boarding.

Hvis man ikke ønsker at købe WIZZ Priority er der mulighed for at checke trolleyen ind som bagage. Her starter priserne ved syv euro (52 kroner).

Wizz Air: Passagerer skal pakke smart
Wizz Air opfordrer sine passagerer til at pakke ”smart” og understreger, at passagererne nu kan vælge mellem mange forskellige muligheder for at tage bagage med på rejsen.

“Vi er glade for at introducere vores nye, gennemsigtige og fair-for-alle-bagagepolitik, der tilbyder det bredeste udvalg af bagagevalg til vores kunder, samtidig med at der tillades en gratis taske til hver passager,” siger Johan Eidhagen, marketingchef i Wizz Air.

Relaterede artikler:

Tillæg for håndbagage hos Ryanair

Nye bagageregler hos easyJet

Nye Wizz Air-fly tætpakket med sæder