Wizz Air A320-fly.

Wizz Air udvider med 50 procent i CPH

I sommertrafikprogrammet 2018 øger Wizz Air fra otte til 12 ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn.

Den højeste vækstrate blandt de selvstændige europæiske lavprisflyselskaber finder man hos ungarske Wizz Air. I de seneste 12 måneder er passagertallet vokset med 22,4 procent, og barometret for 2018 står også på vækst.

Det kommer til at smitte af på Københavns Lufthavn, der i dag har tre Wizz Air-ruter. Samlet har de tre ruter til Kiev, Skopje og Sofia repræsenteret otte ugentlige afgange i årets sommertrafikprogram, men i sommeren 2018 er der lagt op til en øgning på 50 procent.

Ruten til Sofia øges fra tre til fem ugentlige afgange, mens Skopje udvides fra to til tre afgange om ugen. Den senest tilkomne rute har Kiev-Zhulyany som destination. Ruten åbnede den 26. august med tre ugentlige afgange, og næste sommer skruer Wizz Air op til fire afgange om ugen.

“Vi har i dag flere end 160 ruter og er dækket rigtig godt ind i Europa, og med ruten her til Ukraine har rejsende ud af Københavns Lufthavn fået endnu bedre mulighed for at flyve direkte til en af Europas vigtige hovedstæder,” sagde Københavns Lufthavns kommercielle direktør Peter Krogsgaard i forbindelse med ruteåbningen til den ukrainske hovedstad.

Sammenlagt øger Wizz Air næste sommer fra otte til 12 afgange om ugen på de nuværende tre ruter, hvilket på årsbasis svarer til omkring 200.000 passagerer.

10 danske ruter
Wizz Air er kommet relativt sent ind i Københavns Lufthavn, da man tidligt valgte Malmø-Sturup lufthavnen til at betjene Sydsverige og København. Men efter at Ryanair gjorde sin entré i CPH, er det fremadstormende ungarske lavprisflyselskab fulgt efter. Fra Malmø flyver Wizz Air til samlet 13 destinationer i Bosnien-Hercegovina, Makedonien, Polen, Rumænien, Serbien og Ungarn.

I Billund Lufthavn har Wizz Air også fået et godt fodfæste. I sommertrafikprogrammet 2018 vil selskabet betjene ikke færre end syv ruter fra den internationale vestdanske lufthavn. Her bliver det til i alt 16 ugentlige afgange fordelt med tre om ugen til Bukarest og Warszawa samt to afgange til Gdansk, Vilnius, Tuzla, Cluj-Napoca, og Iasi.

På helårsbasis svarer Wizz Air´s satsning i Billund Lufthavn til omkring 250.000 passagerer.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air øger på danske ruter

Ny Wizz Air-rute til Københavns Lufthavn

Wizz Air-rute nummer to fra CPH

Wizz Air kommer til CPH