WOW air A330-300 bliver indregistreret som TF-GAY.

WOW air lukker rute til solskinsstat

Den direkte WOW air-forbindelse mellem Island og den amerikanske by Miami lukker efter kun et år. Ruten kan dog vende tilbage, lyder det fra lavprisflyselskabet.

Fra den 8. april er det slut med at kunne flyve med WOW air mellem Miami og Keflavik Lufthavn.

Det islandske lavprisflyselskab lancerede ruten i april sidste år, men nu – kun et år efter – er ruten med tre ugentlige flyvninger således en saga blot. WOW airs passagerer må hermed se sig om efter andre muligheder for at nå til Miami International Airport fra den islandske hovedstadslufthavn Keflavik.

Selv om ruten til Miami lukker, er det måske alligevel ikke et definitivt farvel til den ellers populære amerikanske solskinsstat Florida.

”Vi vurderer løbende, hvad vores kunder ønsker, og tilpasser ruterne efter behov. Ruten fra Miami vil blive stoppet i april med muligheden for at blive en sæsonbestemt rute i fremtiden,” siger Svana Fridriksdottir, kommunikationschef for WOW Air, til USA Today.

Stor USA-ekspansion
Da WOW air åbnede ruten til Miami i april sidste år var det flyselskabets sjette destination i USA. Den første amerikanske rute blev lanceret i 2015, og i dag har det islandske lavprisflyselskab i alt 14 amerikanske ruter.

Når Miami-ruten lukker wil WOW air have forbindelser til St. Louis, Pittsburgh, Cleveland, Cincinnati, Baltimore, Washington, Boston, Chicago O’Hare, Detroit, Dallas/Forth Worth, Los Angeles, New York-JFK, New York-Newark og San Francisco. Flyselskabet har desuden ruter til de canadiske byer Toronto og Montreal.

WOW air har med andre ord haft en massiv ekspansion på det amerikanske marked, og lukningen af forbindelsen til Miami bliver den første suspenderede rute til USA.

Ultrabillige billetter
Generelt set har WOW air været i storoffensiven de seneste år med flere nye ruter til både Europa og USA. Lavprisflyselskabet er blevet kendt for blandt andet at tilbyde særdeles lave enkeltbilletter. En enkeltbillet fra USA til Island har været helt nede på 99 dollars, hvilket svarer til lidt under 600 danske kroner.

WOW air har dog lagt afgifter på flere services på flyrejsen såsom mad og drikke – og bagage, der skal med ind i flyets kabine.

Der er helt præcis sidste operation mellem Keflavik og Miami den 4. april klokken 18.45, mens sidste afgang fra Miami bliver klokken 16.20 den 7. april. WOW air har siden rutens lancering fløjet tre gange om ugen – mandage, onsdage og fredage – med en Airbus A330-300 med plads til 342 passagerer i en all-economy version.

Nordiske passagerer, der fremover ønsker at flyve til Miami, har i stedet mulighed for at benytte eksempelvis SAS eller Finnair på den lange oversøiske rejse til den amerikanske solskinsstat.

 

Relaterede artikler:

Begejstring i Miami over skandinaviske ruter

WOW air vil have 10 procent af det transatlantiske marked

Ny lavprisrute til Miami

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter

WOW air vil flyve til Long Island