Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW air til San Francisco og Los Angeles

Det islandske lavprisflyselskab har åbnet for salget af billetter på de nye ruter fra Keflavik til USA´s vestkyst. Der udbydes enkeltbilletter fra København fra 1.499 kroner.

Konkurrencen om flypassagererne fra Nordeuropa til USA via Island blev yderligere skærpet, da det islandske lavprisflyselskab WOW air i går åbnede for salget til to ny ruter til USA´s vestkyst.

Fra den 9. juni vil WOW air flyve fem gange om ugen mellem Keflavik og San Francisco, og den 15. juni igangsættes en rute til Los Angeles med fire ugentlige afgange.

Dermed kommer det islandske flyselskab op på seks ruter til Nordamerika. I dag flyves der til Boston og Washington DC, og fra maj måned vil Montreal og Toronto også komme på rutekortet.

Det bliver dog nødvendigt at få nye fly ind i flåden, da selskabets nuværende A320 og A321-fly ikke kan tilbagelægge distancen fra Island til USA´s vestkyst med fuld last.

Således er det planen at anskaffe tre Airbus A330-300 fly, der vil blive indrettet i en version med 340 sæder. Der er således garanti for, at man kommer til at sidde tæt i langdistanceflyet, der hos SAS eksempelvis rummer 266 sæder i tre klasser.

WOW air er kendt for at udnytte pladsen i flyene maksimal. Selskabets A320-fly har 180 sæder, mens A321´erne er indrettet til 220 passagerer.

Ikke billigst fra København
WOW air lægger ud med priser fra 1.499 kroner for en enkeltbillet fra København via Keflavik til San Francisco. Denne pris er dog kun gældende på udvalgte afgange i de første to uger, mens der skal kalkuleres med en billetpris på minimum 2.299 kroner for hjemrejsen. Dermed bliver billigste returbillet på 3.930 kroner inklusive skatter, afgifter samt bookinggebyr. Skal der bagage med koster det 888 kroner ekstra, hvorfor den laveste pris bliver 4.818 kroner.


“Med de nye A330-300 fly kan vi tilbyde rejser fra Europa til den amerikanske vestkyst langt billigere end vores konkurrenter. De transatlantiske ruter til Boston og Washington har været populære blandt danskerne, og derfor tror vi, at passagererne bliver glade for vores nye destinatione,“ siger Skuli Mogensen, der er stifter og ejer af WOW air.

Rejser man med SAS direkte fra København til San Francisco i samme periode skal der betales minimum 5.700 kroner. Til gengæld flyves der direkte på 11 timer og 20 minutter, ligesom der ikke skal betales for bagage og flymad.

Er det i stedet Norwegian, der er valgt på selskabets direkte rute fra København til Los Angeles koster den billigste returbillet i samme periode 3.535 kroner. Herudover skal tillægges 1.000 kroner for tillæg af bagage, sædevalg samt måltider.

For rejsende fra Københavns Lufthavn er der med WOW air en time og 25 minutter i transittid i Keflavik Lufthavn, mens der på hjemrejsen ifølge tidtabellen er to timer og 50 minutter mellem det ankommende USA-fly og flyet til København.