Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW air tilføjer endnu en USA-rute

Lavprisselskabet WOW air annoncerer sin 15. destination i Nordamerika, og går i direkte konkurrence med Icelandair på ny USA-rute.

Det islandske lavprisselskab WOW air fortsætter sin hastige ekspansion på ruterne til Nordamerika og tilføjer til december endnu en destination i USA.

Den nye rute går til ferie- og forlystelsesbyen Orlando i Florida, som WOW air vil betjene med tre ugentlige afgange fra Keflavik-lufthavnen i Island fra den 18. december 2018 og frem til udgangen af tredje uge i april 2019. WOW air vil betjene ruten med Airbus A321neo fly.

For passagerer, der flyver med WOW air fra Københavns Lufthavn, lover selskabet en transfertid i Keflavik på to timer og 30 minutter på udrejsen og én time og 45 minutter på hjemturen fra Orlando.

I direkte konkurrence med Icelandair
Med den nye destination går WOW air i direkte konkurrence med Icelandair på ruten mellem Keflavik-og Orlando. Icelandair har i den kommende vintersæson øget antallet af forbindelser til Orlando fra fem til syv om ugen, og flyver således dagligt til Orlando med selskabets Boeing 757-200 fly.

WOW air opgav tidligere på året sin rute mellem Keflavik og Miami, og meddelte at man eventuelt på et senere tidspunkt ville overveje at vende tilbage med en sæsonrute. Men nu bliver det i første omgang Orlando, som WOW air satser på i den amerikanske solskinsstat.

Efter at WOW air havde meddelt, at man ville trække sig fra Miami-ruten, besluttede Icelandair at skrue op for antallet af afgange på selskabets ruter til både Orlando og Tampa i Florida. Til Tampa øgede Icelandair fra to til fire ugentlige forbindelser i vintersæsonen.

Overlap på 19 ruter
Konkurrencen mellem de to islandske selskaber om trafikken over Atlanten skærpes i stigende grad. Icelandair og WOW air er i dag i direkte konkurrence på 19 ruter fra Keflavik – heraf ni til Europa og 10 til Nordamerika.

De ruter, hvor de to selskaber overlapper hinanden, udgør 49 procent af Icelandairs sædekapacitet og 70 procent af WOW airs sædekapacitet ifølge en analyse fra CAPA – Centre for Aviation.

WOW air flyver i dag til følgende destinationer i Nordamerika: San Francisco, Los Angeles, Dallas, Washington D.C., St. Louis, New York (både til JFK og Newark lufthavnene), Pittsburgh, Boston, Cincinnati, Cleveland, Detroit, Chicago, Toronto og Montreal.

 

Relaterede artikler:

WOW air tabte 140 millioner kroner i 2017

Icelandairs topchef fratræder efter dårlige resultater

WOW air lukker rute til solskinsstat