Airbus A319 fra Lufthansa i Kyiv Boryspil International Airport. (Foto: Bychykhin Olexandr | shutterstock)

Yderligere fem flyselskaber indstiller Ukraine-ruter

Flyselskaberne Austrian, Lufthansa og SWISS flyver sidste gang søndag til Kiev og Odessa og suspenderer ruterne resten af februar. Det samme er tilfældet med SAS og Air France.

Mulighederne for at flyve ind og ud af Ukraine begrænses yderligere fra mandag. Det sker efter at Lufthansa-koncernen lørdag oplyste, at Austrian Airlines, Lufthansa og SWISS søndag vil flyve for foreløbigt sidste gang til Kiev (Kyiv) og Odessa. Flyvningerne vil indtil videre være indstillet til udgangen af februar.

Det betyder helt konkret, at luftfartskoncernens operationer til Kiev fra Frankfurt, München, Wien og Zürich vil blive suspenderet. Det samme vil flyvningerne fra Wien til Odessa. Derimod fortsætter Austrian og Lufthansa med at flyve til Lviv i det vestlige Ukraine, der således vil være tilgængelig via Wien og Frankfurt.

For at sikre, at så mange passagerer som muligt kunne forlade Kiev, var SWISS-afgangen fra Kiev til Zürich søndag opgraderet fra en 145-sæders Airbus A220-300 til en stor Boeing 777-300ER med plads til 340 passagerer.

“Lufthansa-koncernen overvåger konstant situationen og vil på et senere tidspunkt beslutte om flere flyvninger skal aflyses,” hedder det i en meddelelse fra selskabet, der indtil videre har aflyst fra den 21. til 28. februar.

KLM var først
Dermed følger selskaberne i Lufthansa-koncernen i hælene på spanske Vueling, der fløj fra Paris til Kiev sidste gang den 13. februar, samt KLM, der allerede 12. februar besluttede at aflyse samtlige flyvninger til Ukraine med øjeblikkelig virkning.

Det hollandske flyselskab henviste endvidere til, at selskabet siden 2014 har undgået overflyvninger af det østlige Ukraine og Krim, og derfor vil der indtil videre ikke være KLM-fly i det ukrainske luftrum.

“KLM sætter altid passagerers og medarbejderes sikkerhed først i udførelsen af ​​sin drift. At vælge sikre og optimale ruter er standard i vores daglige praksis,” lød det fra KLM.

Den 17. juli 2014 blev Malaysia Airlines rutenummer MH017 fra Amsterdam til Kuala Lumpur ved en fejl skudt ned af prorussiske oprørere i luftrummet over det østlige Ukraine. Samtlige 298 ombordværende omkom, heraf 193 med hollandsk nationalitet.

Air France og SAS følger efter
Selvom KLM ikke har fløjet til Ukraine i en uge, så har Air France, der er partner i den fransk-hollandske luftfartskoncern, fortsat sine flyvninger til landet. Selskabet har en flyvning fra Paris til Kiev søndag, og den ventes at blive gennemført, men herefter stopper franskmændene med at flyve.

SAS meddelte søndag, at den ugentlige tirsdagsafgang fra Oslo til Kiev er aflyst den 22. februar.

“Som følge af situationen mellem Rusland og Ukraine og en mulig indvirkning på lufthavne og luftrum, har SAS netop besluttet at annullere SK4298/99 tirsdag den 22. februar,” sagde John Eckhoff, pressechef i SAS, søndag middag til norske TV 2.

Stadig flyforbindelser til og fra Kiev
Til gengæld fortsætter Ryanair og det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air ufortrødent flyvninger fra Ukraine, og der er planlagt en rundtur fra Kiev til København søndag aften samt mandag eftermiddag fra Kiev til Billund.

Endelig flyver lettiske airBaltic og polske LOT stadig til Kiev fra henholdsvis Riga og Warszawa, mens Turkish Airlines også har normalt trafikprogram. Den 16. februar, der var den “annoncerede” dag for en mulig russisk invasion i Ukraine, valgte airBaltic dog at aflyse begge rundture fra Riga til Kiev.

 

Relaterede artikler:

Øger flykapaciteten fra Ukraine

Stadig direkte flyvninger fra Ukraine til Danmark

Flyselskaber trækker personale væk fra Ukraine