En Boeing 787-10 Dreamliner fra United Airlines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

10.000 United-piloter afviser aftale

Et forslag til en ny aftale mellem United Airlines og selskabets piloter blev afivst, da det blev sendt til afstemning. Fagforeningen ALPA kritiserer flyselskabet for at forhale drøftelserne.

Ledelsen hos flere store amerikanske flyselskaber har i øjeblikket igangværende forhandlinger med repræsentanterne for deres piloter med henblik på at få indgået nye aftaler om arbejdsforholdene for de ansatte i cockpittet.

For nyligt erklærede en stor del af piloterne hos Delta Air Lines via en afstemning i regi af deres fagforening, at de er klar til at strejke senere på året, hvis ikke flyselskabet og medarbejderens repræsentanter når til enighed om en ny overenskomst.

Senest har næsten 10.000 piloter fra United Airlines, som er medlemmer af fagforeningen The Air Line Pilots Association (ALPA), afvist en midlertidig aftale, som blev fremlagt for de ansatte tidligere på sommeren.

Skal tilbage til forhandlingsbordet
ALPA oplyser, at 9.980 United-piloter deltog i afstemningen om den foreslåede aftale, og 94 procent af disse valgte at stemme imod. I alt repræsenterer fagforeningen 14.000 piloter, som er ansat hos flyselskabet.

Mike Hamilton, der er formand for fagforeningens United-piloter, fortæller, at flyselskabet selv har indrømmet, aftalen burde været udformet anderledes.

”Derfor er begge parter blevet enige om, at mødes ved forhandlingsbordet igen i håb om at nå frem til en ny og bedre aftale. Det er meget vigtigt, at ledelsen hos United at en aftale med brancheførende vilkår er en nødvendighed, hvis man ønsker at ansætte, uddanne og beholde de bedste piloter i verden og for at United Next-vækstplanen skal blive en succes.”

Var forbedret på afvisning
Fagforeningen er dog af den opfattelse, at ledelsen hos United Airlines nøler og derved forhaler forhandlingerne. Derfor er meldingen, at såfremt det fortsætter vil piloterne gennemføre protester udenfor eksempelvis selskabets kontorer i et forsøg på at få skub i drøftelserne igen.

Ifølge CNN har United Airlines udtalt, at flyselskabet var forberedt på, at piloterne ikke ville stemme for den aftale, der var blevet foreslået.

Meldingen fra flyselskabet til mediet er, at United “allerede arbejder sammen med ALPA om en ny og brancheførende aftale, som vi forventer vil omfatte både et bedre lønniveau samt forbedringer af andre vilkår”.


Relaterede artikler:

15.000 piloter klar til at gå i strejke

Skandinavisk United-rute vender atter tilbage

United trækker sig fra New York-JFK