Boeing 757-200 fra United Airlines. (Foto: Swedavia | PR)

Skandinavisk United-rute vender atter tilbage

United Airlines har løftet sløret for en del af næste års sommertrafikprogram, hvor flyselskabet blandt andet vil genoptage driften på en skandinavisk rute, der har været i dvale i tre år.

Årets vintertrafikprogram er endnu ikke gået i gang, men til trods for det har United Airlines allerede offentliggjort de første nyheder fra det trafikprogram, som flyselskabet vil afvikle i sommeren 2023.

Flyselskabet oplyser, at man i alt vil beflyve 37 byer i Europa, Afrika, Indien og Mellemøsten. I den forbindelse genoptager United også driften på ruten mellem Newark Liberty International Airport og Stockholm-Arlanda.

Ruten var aktiv mellem 2005 og 2019. Derefter holdt den pause, og siden satte COVID-19-pandemien en stopper for en eventuel genoptagelse af flyvningerne. Mellem den 28. maj og den 28. september næste år vender den dog tilbage, hvor den vil blive betjent dagligt.

Sommeren ser ud til at blive travl
Flyvningerne mellem USA og Sverige vil blive foretaget i et Boeing 757-200-fly med i alt 169 sæder. 16 af disse vil være liggende sæder på Uniteds Polaris Business Class, mens 153 vil være på Economy Class heraf vil 45 sæder være på Economy Plus-klassen.

Ifølge Lucas Geerts, der er United Airlines’ salgschef i Nordeuropa, er det en glæde, at ruten næste sommer kan genoptages efter tre år i dvale. Han fortæller derudover, at United Airlines regner med, at efterspørgslen på rejser igen vil være stor.

”Vi forventer, at det bliver endnu en travl sommer for internationale rejser, og vi er stolte over at udvide vores globale netværk, der er et af de bedste i branchen. Det giver vores kunder i Sverige direkte adgang til New York City-området samt muligheden for nemt at rejse til andre destinationer i Nord- og Sydamerika via vores nye hub i Newark-New York-området.”

Flere flyvninger til Europa
United Airlines fremhæver flere andre nyheder fra næste års sommertrafikprogram. Når kalenderen viser den 25. marts næste år påbegynder flyselskabet eksempelvis en daglig rute med non stop-flyvninger mellem Newark Liberty International Airport og Dubai med et Boeing 777-200ER. Ruten etableres som en del af selskabets nye samarbejde med Emirates.

To måneder senere den 25. maj igangsættes daglige flyvninger mellem San Francisco og Rom. Disse vil ligeledes blive foretaget ombord på et Boeing 777-200ER-fly. Samme dag letter en Boeing 757-200’er fra Chicago O’Hare International Airport med kurs mod Shannon Airport i Irland. Ruten vil fra den dag blive betjent dagligt.

Den 25. maj bliver ligeledes dagen, hvor United Airlines starter driften på en rute mellem Washington Dulles International Airport og Berlin Brandenburg Airport. Flyvningerne herpå vil være non stop, finde sted dagligt og foretages med et Boeing 767-400ER-fly.

Øger antallet af flyvninger
Flyselskabet vil ligeledes flyve til Barcelona fra Chicago dagligt fra den 25. maj næste år i et Boeing 787-8 Dreamliner. Nogle dage senere – den 31. maj – vil United tilbyde kunderne tre ugentlige flyvninger mellem Newark-lufthavnen og Malaga i Spanien ombord på et Boeing 757-200.

Derudover øger flyselskabet antallet af flyvninger til Paris og London således, at United i alt vil have 23 daglige afgange til London-Heathrow, da der den 25. marts tilføjes endnu en daglig flyvning mellem Los Angeles og den britiske lufthavn.

Den 2. juni lancerer selskabet atter en daglig flyvning mellem Washington-Dulles og Paris-Charles de Gaulle. Flyvningerne til de to europæiske hovedstæder vil blive foretaget med henholdsvis et Boeing 787-9 og et 787-8 Dreamliner-fly.


Relaterede artikler:

United trækker sig fra New York-JFK

Emirates og United i omfattende samarbejde

United dropper rute til Skandinavien