Norwegian-fly i Midtjyllands Lufthavn. (Arkivfoto: Ole Kirchert Christensen)

117 % vækst i Karup Lufthavn

Med op imod 30.000 passagerer har Karup Lufthavn sat ny passagerrekord i sidste måned. Indenrigskrigen mellem Cimber Sterling og Norwegian har givet den midtjyske lufthavn en vækst på ikke mindre end 117 % i maj måned.

Siden det norske lavprisflyselskab Norwegian den 18. januar i år åbnede på indenrigsruten mellem Karup og København, har barometret stået på vækst i Karup Lufthavn.

Askeskyen i april måned forstyrrede dog fremgangen for den midtjyske lufthavn. Men nu er lufthavnen tilbage på sporet med en vækst i passagertallet i maj måned på ikke mindre end 117 %.

Maj 2009: 13.298 passagerer

Maj 2010: 28.895 passagerer

Den imponerende stigning bidrager til at konsolidere Karup-indenrigsrutens position som den tredjestørste indenrigsrute i Danmark – ogmed potentiale til at blive den næststørste inden årets udgang.

I øjeblikket flyver Norwegian i alt 16 ugentlige afgange i hver retning på Karup-København indenrigsruten, mens konkurrenten Cimber Sterling kan mønstre hele 57 ugentlige afgange i hver retning. Samlet er der således ca. 600 flyafgange på ruten pr. måned, hvilket indikerer et samlet passagertal på gennemsnitligt omkring 50 pr. afgang.

Cimber Sterling anvender på indenrigsruten til Københavnfly af typen ATR 42 med plads til 48 passagerer samt den lidt større ATR 72, der kan have i alt 66 passagerer med ombord. Norwegian benytter derimode udelukkende fly af typen Boeing 737-300 med plads til i alt 148 passagerer.