Airbus A350-900 XWB fra Thai Airways. (Foto: A. DOUMENJOU | master films)

14 gange om ugen til Kina med Thai Airways

Fra marts vil Kina igen fylde mere på afgangstavlerne i Suvarnabhumi Airport i Bangkok, da Thai Airways genetablerer trafikken til en række destinationer i landet.

Lempelsen af de hidtil gældende rejserestriktioner i Kina har ført til, at en hel del flyselskaber allerede har skruet op for frekvensen i flyvningerne til det folkerige land, der før COVID-19-pandemien var et eftertragtet marked for flytrafik.

British Airways og Virgin Atlantic har eksempelvis atter planlagt flyvninger til Kina, der vil blive en del af selskabernes trafikprogrammer i de kommende måneder, mens SAS tilføjer en ekstra ugentlig frekvens på Shanghai-ruten fra marts, men endnu ikke har føjet Beijing til rutekortet på ny.

Det har i hvert fald et af de andre selskaber i Star Alliance dog. Thai Airways har netop offentliggjort, at flyselskabet fra den 1. marts i år vil beflyve fem forskellige destinationer i Kina med i alt 14 ugentlige flyvninger. Heriblandt Beijing.

Flyver til flere forskellige storbyer
Ifølge Thai Airways vil selskabet to gange ugentligt flyve mellem dets hub-lufthavn i Bangkok Suvarnabhumi Airport og Kunming Changshui International Airport i Kina. Flyvningerne vil finde sted på fredage og søndag, hvor de letter klokken 10.55 og lander klokken 14.05,

Den thailandske hovedstadslufthavn bliver ligeledes udgangspunktet for tre ugentlige flyvninger til Guangzhou Baiyun International Airport, der betjener den kinesiske storby Guangzhou, som Thai vil flyve til på mandage, onsdage og lørdage med afgang klokken 09.40 og ankomst klokken 13.20.

Der etableres derudover også en rute mellem Bangkok og Chengdu, der vil blive betjent med flyvninger tirsdage og torsdage. Her vil Thai-flyene lande i Chengdu Shuangliu International Airport klokken 14.00 efter, at de er lettet klokken 10.05 i Bangkok, oplyses det.

Får hovedstadslufthavn på rutekortet
Selskabet har yderligere også planer for Shanghai Pudong Airport. Det skal ske via en rute, hvor der bliver afgang fra Thailand klokken 10.35 og ankomst i Kina klokken 15.50. Denne får fire ugentlige flyvninger, der foretages tirsdage, onsdage, fredage og søndage.

Slutteligt genåbner flyselskabet ruten mellem Bangkok-lufthavnen og Beijing Capital Airport med flyvninger mandage, torsdage og lørdage, hvorpå flyene letter klokken 10.10 og ankommer i den kinesiske hovedstadslufthavn klokken 15.50.

Thai Airways oplyses desuden, at returflyvningerne på alle fem ruter vil finde sted på de samme dage som udrejserne.

I øjeblikket flyver Thai Airways dagligt fra København til Bangkok med 348-sæders Boeing 777-300ER.


Relaterede artikler:

KLM øger til tre destinationer i Storkina

Vender tilbage til Kina med 11 ugentlige afgange

SAS øger endnu en gang til Shanghai