En Boeing 787-9 Dreamliner fra KLM. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

KLM øger til tre destinationer i Storkina

Endnu et flyselskab skruer i nærmeste fremtid op for antallet af flyvninger til Kina efter, at landets rejserestriktioner er blevet lempet, da KLM i løbet af foråret øger til tre destinationer.

Inden COVID-19-pandemien blev en barriere for flytrafikken verden over, var Kina et af de lukrative markeder, som mange flyselskaber gerne ville have en andel af. Siden har det været udfordrende at beflyve landet, da styret har opretholdt en række strikse rejserestriktioner.

I slutningen af det forgange år blev det dog meldt ud, at man fra kinesisk side nu ville lempe restriktionerne, og det har fået en del flyselskaber til at lægge planer for, hvordan flyvninger til landet skal fylde mere på de respektive rutekort i den kommende tid.

Det gælder både British Airways, Virgin Atlantic og Austrian Airlines, ligesom også Air France og en række andre selskaber atter vil beflyve Kina. SAS har fortsat ingen planer om at genoptage selskabets rute til Beijing, men har dog fortalt, at man vil øge frekvensen fra to til tre ugentligt Shanghai-flyvninger i løbet af marts.

Daglige flyvninger til to kinesiske destinationer
Nu oplyser KLM, at destinationer i Kina vil få en mere prominent plads på afgangstavlerne i Amsterdam Schiphol, når driften på årets sommertrafikprogram går i gang den 26. marts.

Flyselskabet vil atter etablere en rute med direkte flyvninger mellem Amsterdam-lufthavnen og Beijing Capital Airport. Denne starter med seks ugentlige afgange i slutningen af marts, men når kalenderen viser maj, øges dette til en daglig afgang, og det samme gælder for returflyvningerne.

I tillæg hertil vil KLM i løbet af sommertrafikprogrammet også flyve direkte fra den hollandske hovedstadslufthavn til Shanghai Pudong Airport. Ligesom Beijing-ruten beflyves denne seks gange om ugen indtil maj, hvorefter frekvensen skrues op sådan, at der flyves dagligt både til og fra Kina.

Erhvervsrejsende efterspørger Kina-ruter
I forbindelse med sommertrafikprogrammet vil KLM ligeledes flyve tre gange om ugen til Hong Kong International Airport. Flyvningerne fra Amsterdam til Hongkong finder sted tirsdage, torsdage og lørdage, mens returflyvningerne er skemalagte til onsdage, fredage og søndage.

I hvert fald en del af flyvningerne til Hongkong vil blive foretaget i et Boeing 787-9 Dreamliner-fly, mens det bliver selskabets Boeing 777-200’ere, der vil blive benyttet på ruterne til Beijing og Shanghai.

”Den højere frekvens i flyvningerne i sommertrafikprogrammet repræsenterer det næste skridt i genopretningen af ruterne fra og via Amsterdam til Storkina. Det kinesiske marked er vigtigt for KLM’s netværk grundet efterspørgslen fra forretningsrejsende,” forklarer flyselskabet.


Relaterede artikler:

Vender tilbage til Kina med 11 ugentlige afgange

SAS øger endnu en gang til Shanghai

Air France opruster massivt til Kina