SAS-fly i Aarhus Lufthavn.. (Arkivfoto: Aarhus Airport | PR)

Fremgang over hele linjen i Aarhus

For første gang i mere end et år havde Aarhus Lufthavn i april passagerfremgang på både indenrigs-, udenrigs- og chartertrafikken.

Det går godt i Aarhus Lufthavn. I april havde lufthavnen således næsten 4.300 flere passagerer end samme måned sidste år, hvilket svarer til en fremgang på 13,2 procent. Det bemærkelsesværdige er, at der er fremgang over hele linjen. Lufthavnen havde både flere rejsende på indenrigsruten til København, på Sun-Air og Ryanairs udenrigsruter samt på charterflyvningerne sydpå.

Ofte ser man, at en tilbagegang på et segment opvejes af fremgang på et andet segment, så der samlet set er fremgang. Men det er ikke tilfældet i Aarhus Lufthavn i april. Her bidrager alle tre segmenter til fremgangen. Det har ikke været tilfældet før de seneste 12 måneder.

Indenrigstrafikken har ofte været det segment, der har haft tilbagegang. Men ikke i april. Her rejste 1.170 flere rejsende frem og tilbage mellem Aarhus og København, hvilket gav en fremgang på 7,4 procent.

Et uudnyttet potentiale
Ifølge lufthavnens chef, Peter Høgsberg, så skal forklaringen på fremgangen findes i at SAS har fundet et fornuftigt prisleje. For kunderne er følsomme.

”Kunderne er der, men de er også meget prisfølsomme. Jeg tror SAS er blevet opmærksomme på hvordan de kan tillade sig at lægge prisen, når man tænker på, at mange af de rejsende har alternativer i form af bil, tog og bus,” siger Peter Høgsberg til CHECK-IN.dk.

Han peger også på, at SAS’ tilbud på 40-turs klippekort uden tvivl har haft en positiv effekt. Lufthavnsdirektøren mener dog også, at der er et uudnyttet potentiale på 75 – 100.000 passagerer, som i dag vælger andre transportformer. Men som ville vælge indenrigsflyet – hvis prisen var rigig.

Udenrigstrafikken steg i april med 22,5 procent, så Aarhus Lufthavn i alt havde 15.906 rejsende, der fløj ud i verden med rutefly. Det er fortsat den nye SAS-rute til Stockholm Arlanda, der trækker læsset.

På charterfronten havde lufthavnen på Djursland en fremgang på 12,3 procent.