32-tommer fladskærm på Asiana-fly

Luftfartens største fladskærme finder man på Asianas nye First Class Suites. Her har passagererne en 32-tommer skærm til rådighed sammen med privat minibar og individuel luftventilering.

At størrelse betyder noget, er de enige i hos det koreanske luftfartsselskab Asiana. Således har selskabet valgt at overgå alle andre luftfartsselskaber i verden, når det kommer til størrelsen på tv-skærmene på selskabets nye førsteklasse.

Sæderne på Asianas førsteklasse er i realiteten små aflukkede kabiner, sådan som det også er tilfældet hos en række mellemøstselskab. Det mest iøjnefaldende i det private aflukke er den 32 tommer store fladskærm.

Passagererne styrer sædets indstilling og lyset i den private kabine på en trykfølsom skærm. Når det bliver kedeligt at blive ved med at køre sædet frem og tilbage samt dæmpe lyset, så kan passagererne gå ombord i den private minibar.

Luften i en flykabine kan godt blive lidt trykket efter en langdistanceflyvning på mange timer, når mange mennesker har siddet, spist og sovet i flyet. Men det er ikke et problem for Asianas førsteklassespassagerer, der har deres eget ventilationssystem i de individuelle kabiner.

Filosofien bag Asianas nye luksuriøse førsteklasseskabine er, at flytte hotelværelset ind i flyet.

Verdens næstbedste
Asiana blev kåret til Asiens bedste og verdens næstbedste luftfartsselskab i 2012-udgaven af Skytrax-prisuddelingen, som uddeles på baggrund af interviews med knap 19 mio. flypassagerer verden over.

Med den nye førsteklasses indretning kan Asiana håbe på at gøre sig gældende næste år, når Skytrax kårer verdens bedste førsteklasse. Den hæder løb med Etihad med i år og Asiana kom ikke en gang ind i top 10.

Det koreanske luftfartsselskab har valgt fladskærme fra den japanske elektronikkoncern Panasonic. Et valg, som nok ikke falder i god jord hos koreanske Samsung, der også leverer fladskærms tv.

Det er dog endnu ikke alle Asianas førsteklassespassagerer forundt at opleve den nye luksus. Det er nemlig indtil videre kun på selskabets Boeing 777-200ER fly på ruterne fra Seoul Incheon til Tokyo Narita, Ho Chi Minh og Chicago, at de nye kabiner findes.