50 års jubilæumsfly hos Singapore Airlines

Republikken Singapore kan i år fejre 50 året for løsrivelsen fra Malaysia. To Singapore Airlines-fly har fået særlig bemaling, og stopover-pakker tilbydes for fem kroner.

Den 9. august 1965 blev Singapore en selvstændig republik efter at være trådt ud af samarbejdet med Malaya, Sabah og Sarawak, der et par år tidligere blev etableret som Malaysia efter løsrivelsen fra Storbritannien.

50-året for denne begivenhed markeres i år som SG50 i hele republikken. Det har også sat sit præg på Singapore Airlines, der har valgt at male to Airbus A380-fly med et stort rødt Singapore-flag på flyskroget.

De to fly vil operere på ruterne fra Singapore til Beijing, Hong Kong, London, Mumbai, New Delhi, Shanghai, Sydney og Zürich. Første fly bliver indsat en af de følgende dage, mens det næste følger efter i juli. Resten af året vil de to fly være at finde i den særlige bemaling.

Det tog i øvrigt otte dage at klargøre flyet til de særlige streamers der skulle sættes på. Først var det nødvendigt at fjerne de sædvanlige SIA-kendetegn, hvorefter flyet blev malet helt vidt. Herefter blev den 10×47 meter store streamer fastsat. Materialet til streamers til flyene kan dække overfladen på hele 56 dobbeltdækker-busser.

“Succesen for Singapore Airlines er tæt forbundet med den succes, som Republikken Singapore har opnået. Derfor kan vi ikke finde en bedre måde at fejre SG50 end at flyve rundt i hele verden med vort nationalflag på verdens største passagerfly,“ forklarer koncernchef Goh Choon Pang fra Singapore Airlines i en pressemeddelelse.

Stopover-pakke for blot fem kroner
Det er ikke blot flyene, der får et særligt udtryk under 50 års festlighederne. De populære Singapore Stopover-pakker sælges frem til 30. juni til en pris på blot én singapore-dollar, hvilket svarer til fem danske kroner.

I denne pris er inkluderet en overnatning, transfer fra lufthavnen og retur samt gratis adgang til 15 turistattraktioner. Der er i alt otte hoteller, der deltager i det særlige tilbud, og værelserne sælges efter “først til mølle“ princippet.

De otte deltagende hoteller er V Hotel Lavender, Chancellor @ Orchard, Link, Hotel Royal, Peninsula Excelsior, Grand Pacific Hotel, Hotel Royal @ Queens samt Days Hotel.

Stopover-tilbuddet er gældende for rejser, der er afsluttet inden den 15. juli i år.