Kabine i Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

60.800 passagerer om dagen hos Norwegian

Der var næsten 1,9 millioner passagerer, der rejste med Norwegian i oktober, og det svarer til omkring 60.800 passagerer om dagen. Belægningen var højere end de foregående måneder.

De seneste tre måneder har Norwegian haft et stabilt passagertal på omkring 1,9 til 2,0 millioner passagerer, og i oktober blev der registreret 1.885.606 passagerer, der havde købt billet til de rødnæsede fly.

Det betyder, at der i gennemsnit var 60.826 passagerer, der hver dag i oktober fløj med Norwegian. I de to foregående måneder var der 62.461 om dagen i september og 64.399 i august. Dermed bevæger de daglige passagertal sig stille og roligt nedad mod vintersæsonen, selvom oktober var en relativ god måned som følge af efterårsferien.

“Vi er tilfredse med at levere endnu en måned med stærke trafiktal. I oktober har vores passagerer især sat pris på ruterne til vores mange populære feriedestinationer. Blandt andet valgte mere end en halv million nordiske rejsende at flyve med os til Middelhavsområdet. Det viser, at vi har et produkt, som kunderne sætter pris på,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Forventer 20 færre fly i vintermånederne
Ligesom i september havde Norwegian i gennemsnit 67 fly i drift, og det var blandt andet med til at sikre en belægning på 85,8 procent, der var marginalt højere end i de foregående måneder med 85,2 procent i september og 85,5  procent i august.

I det fem måneder lange vintertrafikprogram, der trådte i kraft den 30. oktober forventer Norwegian dog at reducere kapaciteten med op til 20 fly, hvilket skal sikre, at selskabet kommer igennem vinteren uden for store tab.

“Vi kan se, at efterspørgslen på grund af den generelle prisvækst vil blive lavere i den vintersæson, vi står foran. Takket været et godt samarbejde med kolleger og fagforeninger samt fleksible leasingaftaler på vores fly, er vi godt positioneret til at håndtere den roligere periode. Derudover er vi trygge ved, at vores produktudbud svarer til de rejsendes ønsker, og at det vil bidrage positivt til at erobre markedsandele,” lyder det fra koncernchefen.

 

Relaterede artikler:

67 Norwegian-fly leverede 1,9 millioner passagerer

Norwegian sætter rekord på dansk indenrigsrute

SAS kan ikke holde Norwegian bag sig