Kabinen i Boeing 737-800 fra Norwegian. (Arkivfoto: Bo Mathiesen)

67 Norwegian-fly leverede 1,9 millioner passagerer

I september fløj næsten 1,9 millioner passagerer med Norwegian, hvilket var en smule mindre end måneden før. Selskabet forventer at reducere kapaciteten i den kommende vintersæson.

September var endnu en måned med omkring to millioner passagerer om bord på Norwegians fly. Således fløj 1.873.850 passagerer med de rødnæsede fly i årets niende måned. 

Det var dog lidt færre end i måneden før, hvor 1.996.211 passagerer havde købt billet til en flyvning med Norwegian. Til gengæld var der også kun 67 fly i produktion mod 69 i august.

Belægningen landede på 85,2 procent mod 85,5 procent i august. Dog stadig noget under den tårnhøje belægning i juli, hvor 94,5 procent af den udbudte kapacitet blev solgt, hvilke blandt andet var forårsaget af pilotstrejken i SAS, hvor mange valgt at flyve med Norwegian i stedet for.

“September blev endnu en travl måned med mange rejsende i, til og fra Norden. På vej mod efterårsferiesæsonen oplever vi en særlig stærk efterspørgsel til populære rejsemål i Europa, såvel strande som storbyer. Det viser, at nordiske passagerer stadig har lyst til at rejse. Vi er også glade for at se, at markedet for forretningsrejsende er vendt tilbage efter sommersæsonen. På vores mest populære forretningsruter i Norge er antallet af forretningsrejsende nu tilbage på 2019-niveau,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Godt forberedt på vinteren
Ved udgangen af oktober afsluttes sommertrafikprogrammet, og i det fem måneder lange vintertrafikprogram, der træder i kraft den 30. oktober, forventer Norwegian at udbyde færre flyvninger.

Det betyder, at selskabet vil sætte fly på jorden for at undgå at måtte flyve med tab i de måneder, hvor efterspørgslen når det laveste niveau på hele året. Den situation har det norske lavprisflyselskab dog forberedt sig på.

“Vi forventer lavere efterspørgsel i vintersæsonen, som vi nu går ind i. Norwegian er godt forberedt på at håndtere en mere rolig periode, både via nøje ruteplanlægning, fleksible leasingaftaler på fly med Power by the Hour (PBH) og gode aftaler med vores fagforeninger. Vi lancerede for nyligt vores trafikprogram for sommersæsonen 2023, som er styrket til Europas populære rejsemål. Det betyder også, at vi for øjeblikket rekrutterer 700 nye kolleger fordelt på alle vores baser,” siger Geir Karlsen.

 

Relaterede artikler:

Endnu en måned med to millioner passagerer

SAS kan ikke holde Norwegian bag sig

Stor passagervækst i Norwegian under SAS-strejken