SAS-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Aero Icarus / Wikimedia Commons)

61 ruter med SAS ud af CPH

SAS er klar med sommerens program, der byder på mange destinationer i de varmere lande og indeholder nyheder i Montenegro og Italien.

SAS netop har præsenteret sit sommertrafikprogram fra Københavns Lufthavn. Blandt 61 ruter er der et par nyheder, men de fleste af destinationerne er gamle kendinge.

SAS har valgt at genoptage sit fulde udvalg af samlet ti destinationer i Italien, herunder Palermo, Napoli, Pisa, Olbia og Bologna. Derudover udvider SAS sit trafikprogram med to nye ruter fra København til Bari i Italien og Tivat i Montenegro.

Der bliver to ugentlige afgange til Tivat, hver onsdag og lørdag, som bliver fløjet med SAS’s Airbus A319,  mens der vil være to ugentlige afgange til Bari, mandag og fredag, som begge vil blive fløjet med en CRJ900 fra Cityjet.

Markedet er til stede
Derudover genoptages flere ruter som Pula og Dubrovnik i Kroatien, Rhodos i Grækenland og Lissabon i Portugal.

Når SAS nu for alvor lukker op for posen, hænger det sammen med, at flere og flere er blevet vaccineret mod COVID-19. Det betyder, at der er flere potentielle rejsende, som med den pågående genåbning af Europa har fået langt flere lande at vælge mellem.

Den største efterspørgsel er på fly til leisuredestinationer, som fylder godt på listen over rejsemål. Den fulde liste over SAS-destinationer fra København denne sommer kan ses nederst i artiklen.

Kom i god tid
Selvom flere lande nu letter på deres indrejserestriktioner, kræver de fleste lande forsat forskellige typer af rejse- og testcertifikater i forbindelse med rejsen, og derfor gør SAS opmærksom på, at det er vigtigt at være godt forberedt og at tage til lufthavnen i god tid.

For at gøre rejsen så smidig som mulig, har SAS oprettet en ny, digital tjeneste, SAS Travel Ready Center. Her kan alt, hvad der skal forberedes, gøres online hjemmefra. På siden ser de rejsende hvilke restriktioner, der gælder på deres destination, de rejsende kan uploade rejsecertifikater og få dem gennemgået og verificeret af SAS.

De rejsende kan derefter downloade deres boardingkort elektronisk, og når det er tid til at tage til lufthavnen, gå direkte til SAS’s selvbetjeningsflow. Denne mulighed er i tilgængelig på et udvalg af SAS-destinationer.

Her flyver SAS til fra CPH
Aalborg, Aarhus, Aberdeen, Málaga, Alicante, Amsterdam, Stockholm, Athen, Barcelona, Berlin, Beirut, Bergen, Biarritz, Bologna, Bari, Bruxelles, Paris, Chania, Catania, Dubrovnik, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, New York, Færøerne, Faro, Rom, Frankfurt, Gdansk, Göteborg, Geneve, Hamburg, Washington DC, Reykjavik, Los Angeles, London, Lissabon, Las Palmas, Manchester, Milano, Montpellier, Napoli, Nice, Olbia, Chicago, Oslo, Palanga, Palma de Mallorca, Palermo, Pisa, Pula, Shanghai, Rhodos, San Francisco, Thessaloniki, Split, Stavanger, Tivat, Trondheim, Tokyo og Venedig

 

Relaterede artikler:

Flere SAS-flyvninger fra Københavns Lufthavn

SAS har reduceret til 22 ruter fra København

SAS genåbner ruter for “nødvendige” rejser