(Foto: flydubai)

65 MAX-fly pillet af ordreseddel

Lavprisselskabet flydubai får ikke brug for helt så mange fly som oprindeligt planlagt.

Lavprisselskabet flydubai får ikke brug for helt så mange fly af typen Boeing 737 MAX, som selskabet oprindeligt havde regnet med. Derfor har selskabet valgt at fjerne 65 MAX-fly fra ordresedlen.

”flydubai har nået en aftale med Boeing, og flyselskabet har justeret sine flyordrer, der var afgivet i 2013 og 2017,” siger en talsmand for selskabet.

Ifølge Boeings hjemmeside har producenten leveret 16 Boeing 737 MAX til flydubai – senest ankom to i sidste måned. Derudover skal der leveres yderligere 170 MAX-fly til flydubai.

Fra 251 til 186
Dermed ender selskabet på et tidspunkt med en flyflåde på 186 Boeing 737 MAX mod oprindeligt planlagt 251.

I dag har flydubai ifølge planespotters.net en flåde på 52 fly: 36 Boeing 737-800, 13 Boeing 737 MAX 8 og tre Boeing 737 MAX 9.

Det er følgerne af COVID-19-pandemien, der er forklaringen på, at flydubai har valgt at ændre på sine planer for, hvor stor flåden skal være.

Samme ejer som Emirates
flydubai har samme ejere som Emirates, og de to flyselskaber har da også et tæt samarbejde. Men de henvender sig til hvert sit publikum. flydubai blev i marts 2008 stiftet med det formål at være et lavprisselskab.

I dag betjener flydubai de lidt mindre lufthavne i Europa, hvorfra rejsende kan komme med til Dubai og tage videre ud i verden med de store fly fra Emirates. Selskabet har i dag ruter til over 90 destinationer.

I Europa flyver man eksempelvis til Dubrovnik og Zagreb i Kroatien, Ljubljana i Slovenien, Beograd i Serbien, Tivat i Montenegro, Skopje i Nordmakedonien, Tirana i Albanien samt Prag, Bratislava, Budapest, Helsinki, Krakow, Warszawa, Napoli og Catania.

Senest er østrigske Salzburg kommet til, hvortil der bliver fire ugentlige afgange med første afgang torsdag i denne uge. Rusland er ligeledes godt repræsenteret på rutekortet med 13 destinationer.

Udover Europa har flydubai ruter til Asien, Mellemøsten og Afrika.

 

Relaterede artikler:

MAX-krisen gør ondt på flydubai

Første flydubai-rute til Norden

Pilotfejl årsag til fatalt Flydubai-styrt