Foto: Iberia/PR

Iberia følger konkurrenterne og lancerer premium-klasse

Rejsende med Iberia kan fra næste sommer se frem til en ny kabineklasse hos det spanske flyselskab.

Spanske Iberia følger nu sine konkurrenter, når det kommer til spørgsmålet om at kunne tilbyde kunderne at rejse på premium economy.

Den efterhånden stærkt udbredte hybrid af economy og business-kabinerne har allerede fundet vej ind i langdistanceflyene hos adskillige europæiske flyselskaber, men nu følger Iberia trop og indretter 37 af selskabets langdistancefly med “Turista Premium”, som selskabet kalder sin premium economy.

Premium economy vil blive indført i løbet af sommeren 2017, meddeler selskabet. Otte Airbus A330-300 og 13 Airbus A340-600 bliver ombygget, imens 16 nye Airbus A350-900 med levering fra 2018 og frem, leveres med premium economy-kabine fra starten.

Ensartethed hos IAG
iberia_premium-economyMed indførelsen af premium economy hos Iberia bliver der alt andet lige større lighed mellem de to største selskaber i IAG-gruppens tilbud til kunderne, hvor British Airways længe har tilbudt hybridklassen (World Traveller Plus, red.) på det britiske selskabs fly.

Derudover har flere andre europæiske selskaber som Lufthansa, Air France, LOT, Norwegian og SAS indført premium economy i et forsøg på at flytte passagerer fra economy frem i kabinen og dermed styrke indtjeningen. En kunst som Iberia søger at kunne gøre efter.

“Premium economy er et initiativ inkluderet i vores ‘Plan de Futuro’, hvis mål er at styrke indtægterne. Premium economy giver vores økonomiklassepassagerer en ekstra mulighed for bedre komfort og ekstra service på lange flyvninger,” siger Luis Gallego, der er bestyrelsesformand hos Iberia, i en meddelelse.

Selvom Iberia langt fra er først med premium economy, bliver selskabet dog efter eget udsagn foreløbigt ene om at tilbyde produktet på ruterne mellem Spanien og Latinamerika.

Matcher konkurrenterne
Senest har også Austrian meddelt, at selskabets passagerer kan se frem til en premium økonomiklasse. Derimod er KLM og Finnair endnu ikke hoppet med på premium-bølgen og tilbyder i stedet for en comfort-klasse i selskabernes eksisterende economy-kabiner.

Iberias indretning af premium economy følger de øvrige selskaber på markedet med en 2-3-2-indretning mod økonomiklassens 2-4-2. Sæderne på Iberias premium bliver 48 cm i bredden og med en afstand 94 cm. Ifølge selskabet skal sæderne kunne lænes 18 cm tilbage – svarende til 40 procent mere end på economy.

Ud over de interiørmæssige forbedringer, som også tæller justerbar hoved- og fodstøtte, får de rejsende på Turista Premium adgang til priority boarding, en ekstra kuffert samt et bredere udvalg af catering ombord.

Iberia oplyser, at det i første omgang er flyene på ruter fra Madrid til Buenos Aires, Bogota, Lima, og Chicago, hvor Turista Premium først bliver introduceret.

 

Relaterede artikler:

Austrian indfører Premium Economy

Her er Lufthansas plan for Premium Economy-udrulning

IATA godkender Premium Economy-prisklasse

Singapore Airlines udruller Premium Economy