Star Air´s Boeing 767-200 før afgangen fra Shanghai mod København. (Foto: Star Air)

A.P. Møller-flyselskab del af luftbro til Danmark

Det danske fragtflyselskab Star Air fløj den tredje af flere end 20 sendinger af værnemidler fra Kina til Danmark. Flyvningen er en del af den særlige luftbro kaldet Maersk Bridge.

Tirsdag morgen kl. 03.28 satte en Boeing 767-200 (registrering OY-SRJ) fra danske Star Air hjulene på asfalten i Københavns Lufthavn efter en 8.311 kilometer lang flyvning fra Shanghai.

Fragtflyet fra det danske flyselskab medbragte 250.000 beskyttelsesdragter og 50.000 ansigtsmasker til brug for det danske sundhedsvæsen. Den samlede flyvetid fra Shanghai til København via Novosibirsk varede 11 timer og 11 minutter fordelt med 5 timer og 46 minutter på den første strækning og fem timer og 25 minutter på det sidste ben fra Ruslands tredjestørste by.

Star Air er via Maersk Aviation Holding A/S et datterselskab i A.P. Møller – Mærsk, der har bidraget med i alt 20 millioner kroner til indkøb af værnemidlerne til Region Hovedstaden. Donationen kommer fra A.P. Møller Fonden.

Stolt Star Air-direktør
Star Air-flyet er en del af luftbroen, der har fået navnet Maersk Bridge, og det var tredje sending fra Kina til Danmark, der blev hjembragt med A.P. Møller – Mærsk koncernens eget flyselskab.

“Vi værdsætter samarbejdet med hele Maersk Bridge-teamet, og jeg vil også gerne udtrykke min oprigtige påskønnelse til hele Star Air-organisationen for at være lydhør og virkelig gå den ekstra mil. Vores indsats understreger, at luftfragt og luftfartssektoren som helhed fortsat er en kritisk del af den nødvendige infrastruktur, også når vi håndterer en hidtil uset situation som den, vi står over for – tak til alle,” skriver Star Air´s administrerende direktør Søren Gravesen i et opslag på LinkedIn.

Maersk Bridge er en luftbro og forsyningskæde-operation, der skal sikre levering af personligt beskyttelsesudstyr til danske sunhedsarbejdere.

Flere end 20 flyvninger
Første sending blev leveret den 8. april, da en Antonov 124-100 landede i Københavns Lufthavn med værnemidler fra Kina. Flyet, der er verdens største masseproducerede transportfly havde plads til noget mere end Star Air´s Boeing 767. Det blev transporteret 500.000 masker og 170.000 beskyttelsesdragter.

Der er indtil videre planlagt flere end 20 flyvninger i Maersk Bridge.

 

Relaterede artikler:

Syv fly fra Singapore fyldt med medicinsk udstyr