Emirates A380´er på besøg i Arlanda Lufthavn i marts 2016.

A380 fra Emirates i Arlanda

Stockholms Arlanda-lufthavn fik onsdags stort besøg, da et Airbus A380-fly fra Emirates gæstede svenskerne.

Stockholms Arlanda-lufthavn fik onsdag morgen en usædvanlig besøgende. Lidt før klokken syv landede et Airbus A380-dobbeltdækkerfly fra Emirates således i lufthavnen. Normalt flyver Emirates fra Dubai til Stockholm med Boeing 777-300ER fly og ingen andre selskaber benytter regelmæssigt Airbus A380’ere på ruter til og fra Arlanda.

Onsdagens besøg var da heller ikke planlagt på forhånd, men blev nødvendig, da en passager ombord på flyet blev syg. Flyet med rutenummer EK203 var undervejs på den 14 timer lange tur fra Dubai til New York. Og da den syge passager ikke kunne vente på at flyet kom til New York omkring otte timer senere, valgte Emirates-flyets kaptajn at gå ned i Arlanda.

Rundt i Europa
Flyet blev parkeret på en ”remote parking stand”, da Arlandas terminaler og taxaveje ikke er i stand til at håndtere det store fly. Swedavia, der står for at drive Stockholm Arlanda, besluttede fornylig at starte arbejdet med at gøre lufthavnen klar til at kunne modtage Airbus A380-fly på jævnlig basis.

Det er kun anden gang i historien, at et Airbus A380-fly sætter sine hjul ned på asfalten i Stockholm Arlanda. Første gang var den 15. september 2010, hvor et A380-fly fra Lufthansa var på en promoveringstur rundt i Europa. En tur der samme dag involverede et besøg i Københavns Lufthavn. Det var første og indtil videre eneste gang, at dobbeltdækkerflyet gæstede København.

OPDATERING:
Efter artiklens offentliggørelse, er CHECK-IN.dk blevet bekendt med, at den syge passager var en 2-årig dreng, der efterfølgende døde på sygehuset. Vi udtrykker vores største medfølelse overfor de pårørende. /red.

Foto: Victor Jansson / Twitter