En bolsjestribet Airbus A321-200 fra det tyske charter- og lavprisflyselskab Condor. Foto: Condor

Åbner første rute nogensinde til Island

For første gang nogensinde vil tyske Condor flyve til Island. Flyselskabet åbner i foråret næste år ruter fra Frankfurt til to populære islandske destinationer.

Island oplever stigende popularitet fra turisterne, der gerne vil opleve vulkaner, gejsere og fantastisk natur.

Nu får de tyske turister endnu bedre og direkte muligheder for at flyve til nogle af de mere afsidesliggende egne, hvortil der normalt kun er indenrigsfly. Således vil det tyske charter- og lavprisflyselskab Condor fra maj til oktober 2023 sende turister til Akureyri i det nordlige Island og Egilsstaðir i det østlige af landet.

Der vil være én ugentlig flyvning fra Frankfurt til hver af de to destinationer. Når første fly letter mod Island, vil det være første gang nogensinde, at Condor flyver på en rute til det nordiske land.

”Island er en af ​​de mest populære destinationer i nord. Vi ser frem til at tilbyde vores gæster muligheden for at opleve denne mangfoldige destination med dens smukke natur. Med forbindelserne til Akureyri og Egilsstaðir imødekommer vi også den store efterspørgsel fra adskillige rejsearrangører, der tilbyder rundrejser i den nordlige og østlige del af Island,” siger Ralf Teckentrup, koncernchef for Condor.

Har arbejdet på at tiltrække flere ruter
Den statslige lufthavnsoperatør i Island, Isavia, er meget glade for, at det tyske flyselskab har valgt de to islandske byer som kommende destinationer.

”Condors beslutning er resultatet af det stærke reklamearbejde, vi og vores samarbejdspartnere har gjort for at lægge vægt på udviklingen af ​​flere gateways til Island. Det arbejde, vi har udført, bærer frugt, og vi byder Condor velkommen til den nordlige og østlige del af Island med åbne arme,” siger Sigrún Björk Jakobsdóttir, administrerende direktør for Isavia Regional Airports.

I 2023 bliver det altså muligt for tyske turister at flyve direkte til det nordlige og østlige af Island i stedet for at gøre stop i Keflavik International Airport ved Reykjavik i det vestlige Island. Lufthavnen, hvor Icelandair har base og flere indenrigsruter til islandske byer.

Områderne omkring de to kommende Condor-destinationer byder på betagende landskaber og et godt udvalg af hoteller og udendørs aktiviteter. Akureyri og Egilsstaðir er i dag tilgængeligt med indenrigsfly, bus og bil. Akureyri er med cirka 18.000 indbyggere den fjerdestørste by i Island, mens Egilsstaðir er en del mindre med kun 2.500 indbyggere. Til gengæld er der her et rigt natur- og dyreliv i området.

Flåden hos Condor består af i alt 57 fly i forskellige varianter. Selskabet har både Airbus A320, A321 og A330 samt fly af typerne Boeing 757 og 767.

 

Relaterede artikler:

Condor bestiller 16 nye langdistancefly

Vestager beskærer støtten til Condor

Introducerer bolsjestribede fly