Danish Air Transport A320-200 i Aarhus Airport (Arkivfoto: Aarhus Airport)

Århus Charter flytter afgange fra Aalborg Lufthavn

I 2017 mente Århus Charter, at der var stor efterspørgsel i Nordjylland, og nu er charterarrangøren pludselig af den opfattelse, at flere vil rejse fra Aarhus Lufthavn.

Det vakte en smule opsigt, da Århus Charter i november 2017 meddelte, at man i sommeren 2018 ville øge fra tre til seks charterafgange fra Aalborg Lufthavn. Udover sommerdestinationen Zakynthos og vinterdestinationerne Fuerteventura og Gran Canaria fik den nordjyske lufthavn destinationerne Rhodos, Kreta og Antalya (Side) med på den aarhusianske charterarrangørs rutekort.

Dengang var Århus Charter af den opfattelse, at der var en stor og udækket efterspørgsel i Nordjylland.

“Vi har lyttet til vores nordjyske gæster, og er rigtig glade for, at det igen er lykkes os, at kunne udbyde de ønskede rejser fra Nordjylland og ser frem til igen at kunne øge vores engagement i Aalborg Lufthavn,” sagde bureauchef Henrik G. Jensen, for ni måneder siden.

Nu har Århus Charter foretaget en kovendig og flytter Zakynthos og Kreta fra Aalborg Lufthavn til Aarhus Lufthavn for sommeren 2019.

”Vi udvider igen vores engagement i Aarhus Lufthavn, da vi fra vores loyale gæster har haft stor efterspørgsel på, at udbyde endnu flere rejsemål direkte fra vores lokale lufthavn, og vi kommer nu vores gæster i møde, og udbyder rejser til to af vores populære græske rejsemål Zakynthos og Kreta fra sommeren 2019, direkte fra Aarhus Lufthavn”, siger Henrik G. Jensen.

Øger med 40 procent i Aarhus Lufthavn
Til CHECK-IN.dk forklarer Henrik G. Jensen, at man stadig bevarer to sommerdestinationer og to vinterdestinationer i Aalborg Lufthavn.

“Vi har i en længere periode gerne ville øge kapaciteten derudefra, og der var nogle tekniske ting med et flyprogram, der skulle gå op. Samtidig er vi glade for den udvikling Aarhus Lufthavn er i, og den opbakning der er i lokalområdet.”

Århus Charter har haft et langvarigt samarbejde med Aarhus Lufthavn, hvorfra de første rejser udgik ved starten i 1988, og dette samarbejde udvides betydeligt i sommeren 2019.

”Vi udvider vores kapacitet for sommeren 2019 med knap 40 procent fra Aarhus Lufthavn, så vi næste år sammenlagt sender cirka 30.000 af vores gæster mod sydens sol, direkte fra vores lokale lufthavn”. 

I 2017 var der 33.616 charterpassagerer, der rejste fra og til Aarhus Lufthavn, så den østjyske lufthavn kan allerede nu gøre sig forhåbninger om at øge til flere end 40.000 charterrejsende i 2019.

Selvom Aalborg Lufthavn mister to ugentlige charterafgange i sommersæsonen, er der noget at tære af. I 2017 betjente den nordjyske lufthavn i alt 235.508 charterpassagerer.

 

Relaterede artikler:

Århus Charter vender blikket mod nord

Nyt charterferiemål fra Aarhus Lufthavn

Chartertrafik trak Aarhus Lufthavn ned