Administrerende direktør i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg.

Aarhus henter lufthavnschef i Odense

Odense Lufthavns chef, Peter Høgsberg, skal fra 1. juli være ny direktør i Aarhus Lufthavn.

Peter Høgsberg stopper som lufthavnschef i Odense Lufthavn ved udgangen af juni måned. Årsagen er et tilbud om nyt job som direktør i Aarhus Lufthavn med tiltrædelse den 1. juli.

”Jeg blev for kort tid siden tilbudt stillingen som direktør i Aarhus Lufthavn, og hele ansættelsesprocessen har været kort og effektiv, forklarer 41-årige Peter Høgsberg, der har været lufthavnschef i Odense Lufthavn siden den 1. februar 2011.

Jobbet i Aarhus Lufthavn blev ledigt, da den hidtidige direktør, Ole Paaske, stoppede i april.

Ikke ligget i kortene
Det er med ærgrelse men forståelse, at bestyrelsen i Odense Lufthavn har modtaget Peter Høgsbergs opsigelse.

”Vi lykønsker Peter med det nye job og ønsker ham det bedste i Aarhus Lufthavn. Vi har været glade for og tilfredse med hans indsats i Odense Lufthavn og hele den proces, der er sat i gang i relation hertil, og det bliver spændende at følge udviklingen i Aarhus Lufthavn fremover,” udtaler Jørgen Clausen, der er bestyrelsesformand i Odense Lufthavn.

”Det har slet ikke ligget i kortene, at jeg skulle væk fra Odense Lufthavn endnu, da jeg har været meget glad for mit job, forklarer Peter Høgsberg.

”Men da muligheden for jobbet som direktør i Aarhus Lufthavn pludselig bød sig, var jeg ikke i tvivl om at takke ja. Det er dels en meget spændende stilling, der venter på mig i Aarhus Lufthavn, dels en kærkommen lejlighed til at få bopælen og en tilværelse med små børn i Aarhus til at hænge bedre sammen med karrieren,” uddyber Peter Høgsberg, der i øvrigt er født og opvokset i Aarhus.

Haner oprindeligt uddannet kommerciel pilot fra Oxford Aviation Academy og lufthavnsbrandmand, og han har mange års erfaring fra luftfartsbranchen. Bl.a. som direktør for en flysalgsvirksomhed med udstationering i Moskva, Rusland.