Aarhus Lufthavn går glip af SAS-udenrigsruter

SAS har valgt at trække to planlagte udenrigsruter fra Aarhus Lufthavn ud af sommertrafikprogrammet. Det er uoverensstemmelser om de økonomiske vilkår, der betyder, at den østjyske lufthavn bliver forbigået.

Aarhus Lufthavn var tæt ved at få et gennembrud i forhold til SAS, da det skandinaviske flyselskab havde planlagt udenrigsruter fra den østjyske lufthavn til Frankrig og Kroatien i sommertrafikprogrammet 2014.

Men nu har SAS valgt at fjerne ruterne igen blot få dage før offentliggørelsen af de mange rutenyheder i sommerprogrammet finder sted. Det har tilsyneladende ikke været muligt for SAS at blive enige med den økonomisk trængte lufthavn om vilkårene for de nye operationer.

“Vi har gennem årene haft uoverensstemmelser med Aarhus Lufthavn omkring de økonomiske vilkår for at beflyve lufthavnen. Det er ikke lykkedes at blive enige, hvorfor vi har valgt ikke at åbne de planlagte ruter,“ siger Lars W. Andersen, der er direktør for Public Affairs og Infrastruktur i SAS.

Han oplyser samtidig, at dialogen med lufthavnen fastholdes, idet SAS har et oprigtigt ønske om at operere mere trafik fra lufthavnen. Men på den korte bane er det ikke lykkedes at opnå en aftale, der kan bidrage til udvikling af mere trafik.

“Indtil videre flyver vi således indenrigs fra Aarhus Lufthavn på det nuværende niveau eller måske endda lidt mere,“ konstaterer Lars W. Andersen.

Skuffet lufthavnsdirektør
I Aarhus Lufthavn er der naturligvis skuffelse over beslutningen fra SAS. Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad der forårsagede, at SAS valgte at droppe de planlagte ruter, der havde Nice og Split som destination.

“Det er beklageligt, at vi ikke kunne nå til enighed. Der er nogle omstændigheder, der gør at vi ikke i øjeblikket kan imødekomme de krav, som SAS stillede. Vi har som lufthavn en god dialog med SAS, og håber at vi på et senere tidspunkt kan imødekomme de garantier, som SAS har ønsket fra os,“ siger Peter Høgsberg til CHECK-IN.dk.

Kilder tæt på lufthavnen bekræfter, at økonomien i den østjyske lufthavn er anstrengt. Sammensætningen af byrådene i de fem ejerkommuner efter morgendagens kommunalvalg vil angiveligt afgøre, om en kapitalforhøjelse kan være lige om hjørnet.