Administrerende direktør Peter Høgsberg fra Aarhus Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Aarhus Lufthavn håber på Norwegian

Aarhus Lufthavns administrerende direktør Peter Høgsberg mener, at Norwegian på et eller andet tidspunkt vil åbne en rute fra den østjyske lufthavn.

Det bobler af optimisme i Aarhus Lufthavn, efter at det er lykkedes lufthavnen at tiltrække tre nye flyruter, der åbner i løbet af 2017. Der er tale om Czech Airlines til Prag, SAS til Málaga samt Ryanair til Gdansk.

Nu er lufthavnen også begyndt at drømme om at at se Norwegians fly i den østjyske lufthavn, skriver TV 2 | ØSTJYLLAND. Udover Københavns Lufthavn er det norske lavprisflyselskab idag til stede i både Aalborg og Billund, og tidligere har også Midtjyllands Lufthavn og Bornholms Lufthavn været på rutekortet, mens man har fløjet langt udenom Aarhus Lufthavn.

“Norwegian er højt på vores ønskeliste, og vi er sikre på, at der er ruter, som Norwegian vil kunne flyve profitabelt fra den her lufthavn. Jeg er sikker på vi på et tidspunkt kommer vi til at se, at Norwegian har fly der flyver fra Aarhus Lufthavn,” siger Aarhus Lufthavns administrerende direktør Peter Høgsberg til den østjyske tv-station.

Der skal dog to til tango, og hos Norwegian er der umiddelbart ingen planer, der peger i retning af Aarhus Lufthavn, hvis man skal tro selskabets danske kommunikationschef.

“Der er flere faktorer, der er vigtige for Norwegian, når vi ser på mulige lufthavne at operere til. Eksempelvis så ser vi på infrastrukturen omkring lufthavnen. Vi ser på passagergrundlaget, og vi ser også på den konkurrencesituation der er i lufthavnen. Derudover betyder nærområdets velvilje til at bidrage til den her ruteopstart også noget,” siger Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark.

Ruter til europæisk hub
Men bliver det ikke Norwegian, er der mange andre flyselskaber at gå efter, mener den optimistiske lufthavndirektør, der kæder de nye ruter til lufthavnen sammen med det faktum, at der endegyldigt er truffet en beslutning om, at Aarhus Lufthavn med den nuværende placering skal være regionens fremtidige lufthavn.

“Vi kunne rigtig godt tænke os at få internationale knudepunkter. Det vil sige store europæiske byer, og det er byer der har hub-funktioner. De mest nærliggende er selvfølgelig Amsterdam, Frankfurt og London Heathrow,” lyder det fra Peter Høgsberg.

Dermed vil opgaven være at overbevise KLM, Lufthansa og British Airways om, at de ikke alene skal flyve fra Billund Lufthavn, men også fra Aarhus Lufthavn, der ligger 138 kilometer længere væk i nordøstlig retning. I forvejen flyver KLM også til Aalborg Lufthavn, mens Lufthansa i 2016 opgav ruten mellem Aalborg og Frankfurt efter blot halvandet års drift.

 

Relaterede artikler:

Nyt charterferiemål fra Aarhus Lufthavn

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn

Aarhus får ny rute til Prag

Aarhus Lufthavn: Havde håbet på mere

Norwegian tror ikke på Aarhus Lufthavn