Aarhus: Nu er bunden nået

Passagertallet i Aarhus Lufthavn fortsatte nedad i 2015. To nye SAS-ruter får dog lufthavnschefen til at erklære, at bunden er nået og at det nu forhåbentlig vil gå op ad igen.

Der blev længere mellem passagererne i Aarhus Lufthavns terminalbygning i 2015. For fjerde år i træk gik antallet af passagerer nemlig tilbage og lufthavnen kom under 400.000. Helt præcist gik 364.836 passagerer gennem lufthavnen. Det er en tilbagegang på 13,6 procent i forhold til 2014 og en tilbagegang på 38,2 procent i forhold til 2011 – der med 591.000 passagerer var det bedste i 10 år.

Der var tilbagegang over hele linjen, men størst procentvise tilbagegang var der indenfor chartertrafikken. Her faldt antallet af passagerer med 28,4 procent. Antallet af udenrigsrejsende faldt med 15,7 procent og 9,1 procent færre rejste på indenrigsruten mellem Aarhus og Københavns Lufthavn.

Udvikler sig efter planen
Lufthavnschef Peter Høgsberg tror dog, at bunden nu er nået. Fra nu af går det opad igen for passagertallet. Det baserer han blandt andet på to nye SAS-ruter. Den første åbnede i slutningen af oktober sidste år og går til Stockholms Arlanda-lufthavn. Den nye rute har betydet, at antallet af udenrigsrejsende i november og december gik frem. Den anden SAS-rute kommer til sommer og vil gå til Mallorca.

”Jeg forventer, at vi bevæger os opad herfra. Arlanda-ruten udvikler sig efter planen og Mallorca-ruten vil også bidrage positivt,” forklarer Peter Høgsberg.

Han kan desuden glæde sig over en lille fremgang i antallet af rejsende på indenrigsruten til København i december sammenlignet med samme måned sidste år.

Fire gange så mange
Aarhus Lufthavn vil i de kommende måneder ansætte en egentlig ruteudvikler, der skal arbejde målrettet med at tiltrække nye flyselskaber.

Med 365.000 passagerer havde Aarhus Lufthavn i 2015 færre passagerer, end Aalborg Lufthavn havde udenrigspassagerer. Samlet set havde den nordjyske lufthavn fire gange så mange passagerer som lufthavnen på Djursland.