Aeroflot er blandt verdens 20 største flyselskaber. (Foto: Aeroflot)

Aeroflot på vej ind i verdenseliten

Aeroflot har sneget sig ind som nummer 20 på OAG´s liste over største flyselskaber i verden, og det russiske flyselskab har den yngste flåde blandt samtlige på listen.

Det russiske flyselskab Aeroflot har store ambitioner såvel i Europa som på globalt plan, og en markant kapacitetsvækst skal banen vejen til at indfri ambitionerne.

I den seneste kapacitetsundersøgelse foretaget af analysevirksomheden OAG, viser Aeroflot en kapacitetsvækst på seks procent over en 12 måneders periode fra marts 2016 til februar 2017, således at Aeroflot i dag er blandt de 20 største flyselskaber i verden målt på udbudt kapacitet. I alt 47.060.867 flysæder, blev der udbudt i den nævnte periode.

“I vores Vækststrategi 2011 beskrev vi, at vores vigtigste strategiske mål var at blive blandt de fem største flyselskaber i Europa og de 20 største globale flyselskaber i 2025,” udtaler Giorgio Callegari, der er direktør for Strategi og Alliancer hos det russiske flyselskab.

Giorgio Callegary, Deputy General Director for Strategy and Alliances (Foto: Aeroflot)

OAG take-off analysen, der sammenligner nøgleparametre blandt de 20 største flyselskaber, viser, at Aeroflot har en flåde med et aldersgennemsnit på blot 4,3 år, hvilket er det laveste blandt de 20 flyselskaber i analysen, der tæller alle de store amerikanske, europæiske, kinesiske og latinamerikanske flyselskaber.

Til kort- og mellemdistanceflyvninger benytter Aeroflot sig af 30 Sukhoi SSJ100 og 103 Airbus A320/321 samt 25 Boeing 737-800. Langdistanceruterne betjenes af 22 Airbus A330´ere samt 15 Boeing 777-300. I alt har selskabet 195 fly i flåden.

xxx
Aeroflot er medlem af SkyTeam-alliancen, der blev etableret i år 2000 af AeroMexico, Air France, Delta Air Lines og Korean Air. I dag betjener det russiske flyselskab 252 ruter i 53 lande, hvilket bliver til 296.644 flyvninger om året. I alt 49 procent af den udbudte kapacitet er indenrigsflyvninger, mens de resterende 51 procent er internationale flyvninger.

De største ruter er indenrigsruterne fra Moskva-Sheremetyevo (SVO, red.) til henholdsvis Sankt Petersborg, Simferopol (Krim, tidligere Ukraine, red.) samt Sochi.

Med en plads som nummer 20 i det globale selskab med mulighed for i de kommende år at passere indonesiske Lion Air og japanske Japan Airlines, er der stor optimisme at spore hos det russiske SkyTeam-selskab.

“I 2011 var mange skeptiske ved forudsigelserne om, at et russisk flyselskab skulle flyve ind i den globale elite. Trods dette er det nu en kendsgerning, at Aeroflot er på rette kurs til at nå sine nøglemål før tidsplanen,” siger Giorgio Callegari.

 

Relaterede artikler:

Første flyvning for nyt russisk superfly

Aeroflot vil købe kriseramt konkurrent

Aeroflot vender Dreamliner ryggen

Aeroflot var mest punktlig i november

SAS overhalet af Aeroflot