En Airbus A319-100 fra British Airways. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

Aflyser 10.000 flyvninger i vintertrafikprogrammet

British Airways har fjernet 10.000 flyvninger fra trafikprogrammet i den kommende vinter, da flyselskabet frygter, at personalemanglen i London Heathrow fortsat vil betyde kaos.

Som det første flyselskab i Europa meddelte British Airways i maj i år, at det måtte aflyse tusindvis af flyvninger hen over sommeren. Og nu er selskabet også først med en melding om aflysninger i vinteren 2022/23.

British Airways har således valgt at aflyse 10.000 flyvninger i det kommende vintertrafikprogram, hvilket svarer til otte procent af det samlede antal planlagte flyvninger. Det skriver det britiske medie The Guardian. Selskabet prøver nemlig at tilpasse sig en situation med, at London Heathrow Airport fortsat vil opleve personalemangel også i den kommende vinter.

Beslutningen fra British Airways kommer, efter Heathrow-lufthavnen har forlænget sommerens loft på maksimalt 100.000 daglige passagerer. Nu er loftet gældende helt frem til slutningen af oktober, og samtidig er flyselskaberne blevet bedt om at sælge færre billetter.

London Heathrow har kæmpet med at finde personale til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra de rejsende efter ophævelsen af corona-restriktioner. Personalemanglen har betydet kaos og lange køer i løbet af foråret og sommeren.

Fortsat nye aflysninger frem til oktober
British Airways er den største operatør i London Heathrow, og selskabets justering af trafikprogrammet er derfor af afgørende betydning for storlufthavnen. Tidligere i august stoppede British Airways billetsalget på flere kortdistanceruter fra Heathrow for at fornemme antallet af nødvendige afgange.

I det nuværende sommertrafikprogram vil der fortsat ske aflysninger, oplyser British Airways. Således vil over 600 returflyvninger til og fra London Heathrow blive aflyst frem til 29. oktober 2022, hvor sommerens trafikprogram slutter.

Påvirkningen af passagererne vil dog være ”minimal, mener British Airways, da der i de fleste tilfælde vil være alternative afgange samme dag.

”Mens langt de fleste af vores kunder vil rejse som planlagt, og vi beskytter vigtige feriedestinationer over en mellemperiode, bliver vi nødt til at foretage nogle yderligere aflysninger frem til slutningen af ​​oktober,” siger en talsmand for British Airways.

British Airways giver sine berørte kunder mulighed for at blive ombooket til andre afgange med flyselskabet eller med andre flyselskaber, eller også kan kunderne få deres penge refunderet.

 

Relaterede artikler:

British Airways er tilbage i Gatwick med nyt selskab

IATA-boss om Heathrow-ledelse: ”En flok idioter”

Lufthansa tvinges også til aflysninger