Sådan vil det nye check-in-område i New York-JFK se ud. (Foto: British Airways / PR)

Afslører detaljer om ny fælles terminal i New York

Der bliver blandt andet blevet bedre plads til fly og passagerer fra American Airlines og British Airways i den ombyggede Terminal 8 i New York-JFK, der senere i år står helt færdig.

Første spadestik til den nye og moderniserede Terminal 8 i New Yorks JFK-lufthavn blev taget i januar 2020, og nu skrider arbejdet frem med stor hastighed. Det betyder, at British Airways den 1. december i år, rykker ind i terminalen, hvor også American Airlines opererer ud fra.

Der er blevet investeret 400 millioner dollars (2,6 milliarder kroner) i ombygning af terminalen, der blandt andet har fået fem nye og bredere gates, fire nye parkeringspositioner til fly, et forbedret system til bagagehåndtering samt nye kundefaciliteter.

I løbet af de seneste to år, har byggearbejderne renoveret og bygget til, så Terminal 8 nu fylder cirka 12.077 kvadratmeter. I fremtiden vil den være omdrejningspunktet for British Airways og oneworld-alliancepartneren American Airlines’ aktiviteter i New York-lufthavnen.

Vinbar, pejsestue og bibliotek
En række kunstnere har fremstillet nye illustrationer, der i fremtiden vil byde rejsende velkomne, når de ankommer til terminalen. Check-in-området er også blevet ændret, så det fremover kan tilbyde visse rejsende en såkaldt concierge service, der blandt andet kendes fra eksklusive hoteller.

Terminalen vil have tre premium lounges. De får efter ombygningen plads til samlet omkring 1.000 siddende gæster. Den mest eksklusive af de tre lounges har fået installeret champagnebar, pejsestue og en a la carte-restaurant.

Terminalens anden førsteklasses lounge får i fremtiden udsigt over lufthavnen, vinbar, cocktaillounge samt et bibliotek. American Airlines’ Flagship Lounge og den såkaldte Concourse B Admirals Club sammenlægges til én lounge, der fremover skal betjene rejsende på Business Class.

Skal forbedre transferoplevelsen
Ifølge Tom Stevens, der er direktør for brand og kundeoplevelser hos British Airways, vil det gøre oplevelsen bedre for de rejsende, at det britiske flyselskab og American Airlines i fremtiden vil befinde sig i den samme terminal

”Vores flytning til den ombyggede og udvidede Terminal 8 vil være en fordel for vores kunder. De vil blandt andet få en bedre transferoplevelse, der gør det muligt for dem at rejse videre til mere end 30 destinationer på tværs af USA, Caribien og Latinamerika med American Airlines.”

I løbet af denne sommer vil British Airways og American Airlines tilsammen have 14 daglige afgange mellem London og New York, når der er mest travlt. Indtil arbejdet med den nye terminal er endeligt færdigt, vil British Airways fortsætte operationerne fra Terminal 7 i New York-JFK.

 

Relaterede artikler:

British Airways til ny terminal i New York-JFK

New York-JFK får ny Terminal 6

New York-lufthavn skal udbygges for 85 milliarder kroner