Air Belgium Airbus A340-300 - reg. OO-ABA. (Foto: Vincent Gys)

Air Belgium kommer Air France til undsætning

Et nystartet belgisk flyselskab, der først kommer på vingerne på søndag, skal i hele juni måned flyve for Air France på en af Afrika-ruterne.

Det nystartede belgiske flyselskab Air Belgium debuterer den 3. juni mellem Brussels Charleroi Airport og Hong Kong, men på grund af forsinket opstart har det været nødvendigt at aflyse en række afgange, idet der ikke har været tid nok til at sælge produkterne ind.

Den ledige flykapacitet vil nu i stedet blevet tilbudt Air France. Således skal Air Belgium i hele juni betjene ruten mellem Paris-CDG og Libreville i Gabon. En rute som Air France selv plejer at beflyve med Boeing 777-200. Frem til udgangen af maj har Air France i øvrigt fået hjælp fra det spanske flyselskab Plus Ultra Líneas Aeréas, der har haft en A340-300 på wetlease.

Med wetlease-kontrakten hos Air France bliver der fast beskæftigelse for Air Belgiums to Airbus A340-300, der begge har en fortid hos Finnair. Inden længe kommer yderligere to A340 i flåden hos det belgiske flyselskab, så den midlertidige wetlease-opgave for det franske SkyTeam-selskab vil være med til at fore den slunkne pengekasse efter den forsinkede opstart på Hong Kong-flyvningerne.

Blød opstart til Hong Kong
Med to ugentlige afgange til Hong Kong fra den 3. juni er der sikret beskæftigelse til den ene A340, der skal bruge 28 timer på en rotation til Hong Kong inklusive groundstop. På opgaven for Air France skal det andet fly beskæftiges i 17 timer inklusive de tre timer, det tager at vende flyet i den centralafrikanske lufthavn.

 

Fra den 1. juli ventes Air Belgium at øge til tre ugentlige afgange til Hong Kong, inden man den 1. september begynder at flyve fire gange om ugen som oprindeligt planlagt.

I slutningen af juni får Air Belgium leveret det tredje Airbus A340-fly, og herefter vil selskabet annoncere nye destinationer til Fastlandskina.

 

Air Belgium ejes af et triumvirat bestående af en tidligere Finnair-chef, en kinesisk forretningsmand og en kasakhstaner. Herudover er to belgiske investeringsforeninger samt Sabena Aerospace og 3T Management & Associates blandt ejerne. Bag sidstnævnte selskab står Niky Terzakis, der også er administrerende direktør for det belgiske opstartsselskab.

 

Relaterede artikler:

Overflyvningsrettigheder forhindrer ruteopstart

Ejerkredsen i nyt flyselskab er afsløret

Tidligere Finnair-fly skal genrejse belgisk stolthed

Hong Kong-flyvninger fra lavprislufthavn

Hong Kong er første destination for Air Belgium