Air Canada udvider Dreamliner-flyvninger til CPH

Air Canada indsætter i årets to sidste måneder Dreamliner på ruten fra Toronto til København, og nu er denne periode blevet udvidet til også at omfatte flyvninger i foråret.

Air Canada bliver det fjerde flyselskab i Københavns Lufthavn med Dreamliner-service, når flyselskabet fra den 26. oktober til 31. december vil indsætte Boeing 787-8 fly på ruten fra Toronto til København.

Men det stopper ikke her. Dreamlineren vender tilbage til Københavns Lufthavn fra den 28. marts til den 30. april, hvor det canadiske Star Alliance-selskab vil flyve fem gange om ugen med Boeing 787-8 suppleret af en enkelt afgang med Boeing 767-300 fly.

Dreamlineren findes hos Air Canada i en treklasses version med den nye Premium Economy Class. De 251 sæder i Dreamlineren er fordelt med 20 på Business Class, 21 på Premium Economy samt 210 på Economy.

Men fra 1. maj ser det helt anderledes ud. Her vil Air Canada flyve dagligt til København med fly af typen Airbus A330-300. Dette fly har samlet 265 sæder, hvor 228 er i Economy Class, mens 37 sæder findes i åbne suiter med lie-flats beds i Business Class-sektionen.

Ikke længere sjælden gæst
Da Norwegians Boeing 787-8 Dreamliner den 5. august sidste år besøgte Københavns Lufthavn på en promotion-tur fra Oslo, vakte flyet kolossal opsigt i lufthavnen og tiltrak sig mediernes opmærksomhed.

Nu er Dreamliner-flyet en daglig gæst i Københavns Lufthavn, hvor Norwegian benytter det på langdistanceruterne til Fort Lauderdale, New York, Los Angeles og snart også Bangkok og Orlando, ligesom Qatar Airways dagligt flyver til Doha fra København med Dreamlineren, hvis korrekte typebetegnelse er Boeing 787-8.

I den kommende vintersæson vil Star Tour benytte søsterselskabet Thomson Airways og selskabets Dreamliner-fly til at transportere chartergæster fra København til Jamaica og Den Dominikanske Republik.