(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

​Air France lounge i Paris – ikke helt stilren

Terminal 2 i kæmpelufthavnen Charles de Gaulle nord for Paris, der årlig betjener godt 62 millioner passagerer, er også hjemmeterminal for Air France. Selskabet har ikke mindre end otte lounges i lufthavnen. Syv af disse er under betegnelsen Salon, mens den sidste er en La Premiére lounge forbeholdt selskabets førsteklassespassagerer. CHECK-IN.dk har besøgt Salon loungen i Terminal 2F for Schengen flyvninger. Ned i en kælder Loungen ligger en trappe ned fra transithallen og er nem at finde. Adgang går effektivt og med en korrekt og høflig fransk modtagelse, hvor man lige kan nå at snuppe et stykke fransk Valrhona chokolade,…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: ”Mega rene” toiletter, god fransk buffet, kort vej til gates

Minus: Trængt og fordelt på to etager, trænger til en renovering

Byernes by, Paris, er foruden romantik og gastronomi byen med Europas tredje største lufthavn. CHECK-IN.dk har besøgt en af Air France’s mange lounges i lufthavnen.

Terminal 2 i kæmpelufthavnen Charles de Gaulle nord for Paris, der årlig betjener godt 62 millioner passagerer, er også hjemmeterminal for Air France. Selskabet har ikke mindre end otte lounges i lufthavnen. Syv af disse er under betegnelsen Salon, mens den sidste er en La Premiére lounge forbeholdt selskabets førsteklassespassagerer. CHECK-IN.dk har besøgt Salon loungen i Terminal 2F for Schengen flyvninger.

Ned i en kælder
Loungen ligger en trappe ned fra transithallen og er nem at finde. Adgang går effektivt og med en korrekt og høflig fransk modtagelse, hvor man lige kan nå at snuppe et stykke fransk Valrhona chokolade, mens formaliteterne overstås. Der fandtes ingen ledige siddepladser og det virker noget trængt og uoverskueligt, når man kommer ind. En høflig loungeansat anviser os til det midterste område af loungen, hvor man efter ca. 40 trappetrin ned i kælderen, kan finde plads i underetagen af loungen, der er identisk med den U-formede etage ovenpå.

Fransk buffet
Udvalget af mad i loungen er, foruden varm suppe, bestående af kold buffet med diverse små franske anretninger. Ved mit sidste besøg var der diverse oste, skiver af kalvesteg, salater og sandwich. Et rigeligt udvalg af små chokolader, chips, nødder og småkager til den søde tand. Udvalget af drikkevarer dækker over franske vine i rød, hvid og rose, juice i små flasker, sodavand, Evian, den ikke så franske Heineken øl samt diverse spiritus. Alt i alt et fint udvalg der både kan dække en lækkersult, men også sættes sammen til et helt måltid.

”Mega rent”
Loungen fremstår ikke med noget særpræget design og væggene er ret tomme. Både over og underetagen har vinduer ud mod flyene og den ene landingsbane, hvilket giver et godt lysindfald. Underetagen giver mest udsigt til flyhjulene grundet den lave placering.

Ved buffeten er der små spiseborde og øvrige siddepladser i loungen, består af lænestole inddelt i mindre gange med små sidebord. Man synker godt ned i stolene og det er ikke svært, at finde en god placering for en lille ”morfar”. Der er toiletter på begge etager og min 8-årige datter, der var med på besøget, har givet klar instruks om at huske, at medtage i anmeldelsen, at loungen har ”mega rene” toiletter. Loungen tilbyder også brusebad.

Mangler præg
Selv om loungen har hvad man kan forvente, synes jeg at den mangler et særpræg. Man kan få lidt en trang fornemmelse og med en trolley på slæb, er det svært at komme ned af vindeltrappen til underetagen. Møblementet og loungen i sin helhed virker lidt slidt og kunne med fordel renoveres.

WiFi kræver at man registrerer sig som bruger på et tredjeparts netværk og tager unødig tid. Når man er logget på, er hastighed og stabilitet upåklagelig. Ud over diverse franske og engelske magasiner og aviser findes der fjernsyn med nyhedsudsendelse og skærme med afgangstider og gates.

Plus: ”Mega rene” toiletter, god fransk buffet, kort vej til gates

Minus: Trængt og fordelt på to etager, trænger til en renovering

Bedømmelse: 3 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Business Class billet med Air France eller KLM
  • Flying Blue Gold (kan medtage en gæst)
  • Flying Blue Platinum (kan medtage en gæst)
  • Elite status ved en SkyTeam partner
  • Flying Blue sølvkort indehavere kan købe tilgang for mellem 25-35 euro eller 3000-5000 bonuspoints
Åbningstider Man – søn kl. 05:30 – 22:30
Placering Terminal 2F2 – ved enden af terminalen efter sikkerhedskontrol, en trappe ned.
Mad Kold buffet, suppe, friske salater, frugt, ost, chokolade, chips, kiks og kager
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Ja
Rygerum Nej
WiFi Ja – mod registrering
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på KLM/Air France/Delta og de fleste SkyTeam partnere, hvis disse er i sammenhæng med en Air France billet
Website Air France Lounges

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.