En Airbus A318 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France og Transavia åbner 17 nye ruter til Algeriet

Air France og datterselskabet Transavia skruer voldsomt op for antallet af ruter mellem Frankrig og Algeriet i det kommende sommerprogram.

Algeriet var en fransk koloni frem til 1962, og det store land i Nordafrika har altid haft tætte forbindelser til Frankrig. Der har ligeledes gennem mange år har været et forholdsvist stort udbud flyforbindelser mellem de to lande.

Nu skruer Air France og Transavia, som er et datterselskab i Air France-KLM-koncernen, imidlertid voldsomt op for antallet af flyforbindelser mellem Frankrig og Algeriet. I det kommende sommertrafikprogram introducerer de to selskaber tilsammen 17 nye ruter til Algeriet.

Fem nye Air France-ruter
Air France etablerer fem nye ruter til to destinationer i Algeriet. Det drejer sig om nye helårsruter fra Paris Orly, Marseille og Toulouse til Algeriets hovedstad Algier samt en ny helårsrute fra Toulouse til Oran i det nordvestlige Algeriet.

De fire ruter går i luften 2. april med op til 14 ugentlige flyvninger fra Paris Orly, syv ugentlige fra Marseille og fire ugentlige fra Toulouse til både Algier og Oran.

Derudover lancerer Air France også en ny sommerrute fra Nice til Algier med to ugentlige flyvninger. Denne rute startes op 14. juli og betjenes af Air France til og med 27. august i år.

Alt i alt får Air France hermed op til 31 nye forbindelser til Algeriet hver uge i den kommende sommersæson.

Fordoblet kapacitet mellem Paris og Algier
Desuden vil sædekapaciteten mellem Paris og Algier blive fordoblet, da der fremover bliver i alt 49 flyvninger om ugen fra de to lufthavne Paris-Charles de Gaulle og Paris-Orly, hvorfra der er forbindelser til Air Frances store netværk af ruter til både Europa og resten af verden.

De nye Air France-ruter vil blive betjent med Airbus A318 og A320, som er udstyret med henholdsvis 131 og 178 sæder.

12 nye Transavia-ruter
Transavia lancerer i sommertrafikprogrammet hele 12 nye ruter til seks forskellige destinationer i Algeriet. Dermed vil Transavia i alt tilbyde 445.000 flysæder mellem Frankrig og Algeriet i sommeren 2020.

Fra Paris Orly etablerer Transavia fra 4. april nye ruter til Algiers, Bejaia, Constantine, Oran, Setif og Tlemcen. Der bliver op til 14 ugentlige flyvninger til Algiers og seks ugentlige til Oran, mens de øvrige destinationer betjenes to-tre gange om ugen.

Nye ruter fra Lyon og Montpellier
Fra Lyon starter Transavia nye ruter til Bejaia, Constantine og Oran fra slutningen af april, men én eller to ugentlige forbindelser. Herudover tredobler Tranavia også sine frekvenser mellem Lyon og Alger til seks ugentlige forbindelser.

Fra Montpellier etableres ligeledes tre nye ruter til henholdsvis Algiers, Constantine og Oran fra begyndelsen af juli. På disse ruter flyves der to gange om ugen.

Transavia flyver endvidere fra Nantes til Algier og Oran. Disse to ruter etablerede Transavia allerede sidste år.

Transavia betjener ruterne til Algeriet med Boeing 737-800, som er indrettet med 189 sæder.

 

Relaterede artikler:

Ryanair klar til Algeriet

Air France vender tilbage til vestafrikansk stat

Air France-KLM vil udvide Transavia