Monrovia i Vestafrika. Foto: Wikimedia Commons

Air France vender tilbage til vestafrikansk stat

Air France starter sommerrute til Monrovia i Liberia med fem ugentlige afgange. Der flyves via Bamako i Mali på enten udturen eller hjemturen.

Air France etablerer til foråret en ny rute fra Paris Charles de Gaulle til Monrovia, som er hovedstaden i det vestafrikanske land Liberia. Dermed vender Air France tilbage til Monrovia, som det franske flyselskab senest betjente med en rute frem til juni 2014.

Air France vil flyve fem gange om ugen til Monrovia fra den 20. april 2020, hvor den nye rute etableres som en kombination med Air France-ruten til Bamako i Mali. Der bliver således tale om trekantsrute. Ruten er programsat som en sommerrute frem til 20. september 2020.

Direkte til Monrovia to gange om ugen
På mandage, onsdage og søndage flyver selskabet på rutenummer AF530 først fra Paris Charles de Gaulle til Bamako, hvorfra flyet to timer senere fortsætter til Monrovia. Herfra returnerer flyet til Paris med ankomst næste morgen.

På tirsdage og fredage flyves der på rutenummer AF533 direkte fra Paris til Monrovia, hvorfra flyet halvanden time senere fortsætter til Bamako. Herfra flyves retur til Paris.

Der bliver afgang fra Paris henholdsvis klokken 14.10 (mandag, onsdag, søndag) og klokken 16.00 (tirsdag, fredag) med ankomst i Bamako og Monrovia samme aften. Flyvetiden mellem Bamako og Monrovia er cirka halvanden time.

Betjenes med Airbus A330-300
Air France vil betjene den nye rute med Airbus A330-300, som er indrettet med 224 pladser – heraf 36 i business, 21 i premium economy og 167 på Economy.

Air France flyver i forvejen direkte mellem Paris Charles de Gaulle og Bamako, og med den nye trekantsrute kommer Air France-betjeningen af Malis hovedstad op på 12 ugentlige forbindelser, hvilket svarer til en kapacitetsforøgelse på 63 procent sammenlignet med sidste år.

I sommersæsonen 2020 vil Air France i alt betjene 35 destinationer i Afrika med op til 280 flyvninger om ugen. Søsterselskabet KLM driver også en række ruter til Afrika, og til sammen får de to selskaber i Air France-KLM-koncernen næste år over 500 ugentlige flyvninger til 49 destinationer i Afrika.

 

Relaterede artikler:

Air France løfter sløret for vinternyheder

Air France vender tilbage til Nairobi

Air France lancerer to nye oversøiske ruter