Air France opruster på lounge-fronten

Halvdelen af Air France’s lounges i Charles de Gaulle-lufthavnen får en grundig overhaling i de kommende år.

Air France vil over de næste år opruste fire af sine otte lounges i Paris Charles de Gaulle-lufthavnen i et tre-trinsprogram. I år startes med ny lounge i 2G-terminalen. Det er den terminal, der ligger længst væk fra de øvrige og er forbeholdt indenrigstrafik og ruter, der flyves med mindre flytyper. Herunder majoriteten af flyvningerne til Billund. Loungen har i dag plads til cirka 50 passagerer og et meget begrænset serviceudbud.

Arbejdet med den nye lounge starter i indeværende år og vil færdiggøres i 2016. Kapaciteten vil femdobles og den nye lounge bliver på i alt 750 kvadratmeter. Serviceniveauet skal også tilpasses Air France øvrige lounges for ”short haul” flyvninger med blandt andet en kold buffet.

Air France har ikke mindre end otte lounges i lufthavnen nord for Paris, der er den næststørste i Europa efter London Heathrow. Selskabet har seks lounges i terminalerne 2F (to styk), 2E-K, 2E-L, 2M og 2G. Ud over disse findes der en særskilt First Class Lounge i 2E og en lounge forbeholdt ankommende passagerer i 2C.

Sprængt kapacitet
Næste trin i loungeprogrammet vil omfatte de to identiske lounges i terminal 2F, som betjener europæiske flyvninger, blandt andet København, med selskabets Airbus 318, 319, 320 og 321 samt partnere som KLM, Air Europa og Alitalia. Kapaciteten på disse to lounges er i dag næsten fuldt udnyttet i myldretiden og interiøret er meget slidt.

Det er endnu ikke klarlagt, hvorvidt de to gamle lounges skal renoveres, flyttes eller samles til en ny lounge som skal dække hele terminal 2F. Jean-Poul Claret, manager i kommunikationsafdelingen i Air France, fortæller til CHECK-IN.dk, at det står højt på prioriteringslisten at løse udfordringerne med lounges i 2F. Dog er en ny lounge i 2G førsteprioritet.

Få tøjet strøget, mens du bruser
Sidste trin i loungeprogrammet er en ny ankomstlounge. Air France har i dag en lounge forbeholdt passagerer som ankommer. Denne er placeret i terminal 2C, hvor det er muligt at få et brusebad i en af de 16 brusekabiner. I forbindelse med den nye terminal 2E-M, som Air France tog i brug for to år siden, flyttede selskabet ud af terminal 2C og 2D, så denne lounge ligger 1,6 kilometer fra dagens ankomster. Den nye ankomstlounge skal placeres efter man har fået sin baggage og bliver dermed mere tilgængelig.

Air Frances nye lounge kommer til at befinde sig i området mellem 2E og 2F med cirka 50 brusekabiner for passagerer, der ankommer som vil friske sig op efter flyturen. Som en ekstra service vil loungen tilbyde stryg og pres af skjorte, bluse og jakkesæt, mens passageren er i bad.

Varm mad før ”long haul”
I tillæg til de tre trin i loungeprogrammet vil Air France fra næste år tilbyde varmt mad i alle lounges, der betjener langdistanceflyvninger. I dag tilbyder Air France dette i 2E-M, men vil i løbet af næste år også tilbyde dette i 2E-K og 2E-L.

Adgang til lounges er forbeholdt rejsende på business eller første klasse samt rejsende, der er medlem af deres bonusprogram ”Flying Blue” eller partnere fra SkyTeam med tilsvarende guld eller platinium kort. Allerede i dag kan rejsende på øvrige billetklasser købe adgang til loungen for 35-45 Euro afhængig af destination og med forbehold for, at der er plads i loungen.

”Dette er et tilbud vi gerne ville gå ud med offentligt. Men på baggrund af vores kapacitetsproblemer i 2F og 2G kan vi ikke gøre det. Muligheden er der dog i alle 2E-terminaler med forbehold for ledig kapacitet,” siger Jean-Paul Claret til CHECK-IN.dk.

Foto: Joakim J. Hvistendahl.