Air France overvejer at etablere lavprisflyselskab

Såvel KLM som Lufthansa har eget lavprisflyselkab i koncernen. Men nu er Air France måske også på vej. Franske medier rapporterer på basis af unavngivne kilder, at et nyt fransk lavprisflyselskab, Air France Express, kan se dagens lys allerede næste år.

Det franske nyhedsbureau AFP rapporterede i sidste uge, at Air France angiveligter i færd med at etablere et lavprisflyselskab, der vil kunne få navnet Air France Express.

Planerne skulle være så langt fremme, at det er blevet besluttet at operere fra baser i tre franske byer; henholdsvis Marseille, Nice og Toulouse. Alle tre byer er primært fritidsrejse-destinationer, men har også en stabil trafik af forretningsrejsende.

Det er indtil videre lykkedes for Air France at holde konkurrerende lavprisflyselskaber væk fra Paris Charles de Gaulle Airport. I stedet har de konkurrende selskaber valgt at etablere sig i de sydfranske lufthavne, hvilket bl.a. er tilfældet med easyJet, der har fransk base i Nice.

Ifølge nyhedsbureauet AFP skulle Air France i øjeblikket være i forhandlinger med fagforeningerne om det kommende lavprisprojekt. Fredag i sidste uge ønskede Air France ikke at kommentere rygterne.

Air France KLM Gruppen er ikke ubekendt med lavprisflyvning. KLM har datterselskabet Transavia, der bl.a. opererer en række afgange fra Paris Orly Airport. Det er dog primært fritidsrejsedestinationer, at Transavia frekventerer.

Lufthansa opererer også succesfuldt lavprisflyselskabet Germanwings, der har base i Köln. Men historien viser også, at andre netværksselskaber har forregnet sig på etablering af lavprisflyselskaber. Det var bl.a. tilfældet med British Airways, der i slutningen af 1990´erne etablerede Go, der sidenhen blev solgt til easyJet. Også SAS havde en kort overgang et eksperiment med lavprisflyselskabetSnowflake,men dette fejlede også.