Air Greenland igen til Canada

Air Greenland genåbner kortvarigt sin rute til Iqaluit i Canada.

Air Greenland skyder næste år foråret i gang med to returflyvninger fra Grønland til Canada. Klokken 12.25 lokal tid den 8. marts og samme tid på dagen den 9. marts sætter et af selskabets Dash-8 fly kursen fra Grønlands hovedstad Nuuk til Iqaluit i Nunavut-territoriet i Canada.

På grund af tidsforskellen så er klokken 12.30 lokal tid, når flyet lander i Iqaluit. Kl. 13.35 vender flyet næsen hjemad og kl. 17.25 lander det igen i Nuuk.

Verdens største smutvej
Selvom det må betegnes som en af verdens største smutveje, så har interessen for at flyve direkte mellem Grønlands hovedstag og Iqaluit ikke været stor nok på det seneste. I hvert fald ikke til at opretholde den flyrute, som Air Greenland de sidste tre år har haft mellem de to byer fra midten af juni til slutningen af september.

Derfor valgte Air Greenland ikke at åbne ruten i år. Det betyder at en flyvetur på under to timer nu er erstattet af en 2-3 dage lang rejse for de, der ønsker at rejse mellem de to byer. Rejsende fra Nuuk skal over atlantlufthavnen i Kangerlussuaq til København og herfra videre med Air Canada til Toronto eller SAS til Newark. Herfra skal man så flyve til Ottawa eller Montreal, hvorfra der er fly til Iqaluit. I alt fem flyvninger.

Men to dage i marts næste år kan man altså spare sig den tur.

Air Greenland fløj til Iqaluit fra 1979 til 193 og igen fra 2012 til 2014.