Air Greenland og SAS i udvidet samarbejde

Air Greenland og SAS indgår interline-samarbejde, som stiller Air Greenland stærkere hvis selskabet en dag skulle få konkurrence.

Kun to uger efter at Air Greenland kunne præsentere en interline-aftale med Icelandair, er det grønlandske luftfartsselskab klar med en ny aftale. Denne gang er det SAS, som Air Greenland har indgået en aftale med.

Når man køber en billet, der strækker sig på tværs af SAS og Air Greenlands rutenet, får man som passager fremover mulighed for at indskrive sin bagage helt til slutdestinationen og få udleveret boardingkort helt til slutdestinationen på tværs af begge selskabers rutenet.

Med aftalen bliver det også muligt at kombinere en rejse med Air Greenland med en rejse med SAS på deres europæiske rutenet, i et samlet billetkøb. Ved køb af rejsen på én billet er man sikret, at SAS og Air Greenland i fællesskab tager hånd om passager og bagage helt frem til slutdestinationen.

Øge tilgængeligheden
Rejsebureauerne bliver de første, der får glæde af muligheden for at købe det hele på én billet, men i løbet af 2013 vil også de af Air Greenlands kunder, der handler online, få mulighed for at booke udvalgte SAS-destinationer, eksempelvis danske indenrigsdestinationer befløjet af SAS, direkte fra Air Greenlands hjemmeside.

”Aftalen er en udvidelse af det eksisterende bagagesamarbejde og er et led i Air Greenlands strategi om at øge tilgængeligheden til Grønland internationalt og forbedre rejsemulighederne for vores grønlandske hjemmemarked. Aftalen forventes at have stor nytte for både vores europæiske rejsende og ikke mindst for vores fælles kunder mellem Grønland og danske indenrigsdestinationer,” siger kommerciel direktør i Air Greenland, Christian Kjeldsen.

Stiller selskabet stærkere
Air Greenland og SAS er dog ikke helt fremmede for hinanden i forvejen. Således var SAS med til at etablere Air Greenland, dengang det hed Grønlandsfly, og SAS ejer da også stadig 37,5 procent af Air Greenland. Grønlands Selvstyre og Den Danske Stat er de to øvrige ejere af det grønlandske luftfartsselskab.

Med interline-aftalerne med Icelandair og SAS styrker Air Greenland det produkt i deres portefølje, der hedder flyvninger til og fra Grønland. Det stiller selskabet stærkere hvis Greenland Express en dag skulle få luft under vingerne og påbegynde de bebudede flyvninger mellem Grønland, Island og Danmark.