"Norsaq" - Airbus A330-200 fra Air Greenland. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Air Greenland søger ny kommerciel direktør

En ny kommerciel direktør til Air Greenland er ved at blive fundet. Kandidaten får ansvaret for at udvikle og implementere et nyt billet- og bagagekoncept.

Udover administrerende direktør Jacob Nitter Sørensen består ledelsesgruppen i Air Greenland i øjeblikket af fire andre personer, henholdsvis finansdirektør, teknisk direktør, HR-direktør og direktøren for Flight Operations.

Men til gengæld har positionen som kommerciel direktør ikke været besat siden midten af november, hvor Maliina Abelsen fratrådte efter tre år hos det grønlandske flyselskab.

Nu har Air Greenland slået den ledige stilling op, og inden længe kan man forvente, at en ny kandidat vil kunne sætte sig til rette i chefstolen i den kommercielle del af virksomheden.

Nyt billet- og bagagekoncept
Rekrutteringen af den nye kommercielle direktør er således godt i gang med hjælp fra Mercuri Urval, og den kommende direktør skal forberede sig på at være ansvarlig for tre afdelinger, henholdsvis salg, marketing & e-business, network & revenue management samt kundeservice. Disse afdelinger beskæftiger i alt 40 ansatte.

Udover at have det overordnede ansvar for at udvikle og optimere værdikæde og kundeopevelse får den kommercielle direktør også til opgave at udvikle og implementere et nyt billet- og bagagekoncept, introducere flere produkter, sikre koordinering af de kommercielle tilbud og aktiviteter på tværs af de koncernselskaberne, få etableret nye strategiske kommercielle samarbejder samt videreudvikle arbejdet omkring loyalitetsporgrammet Club Timmisa.

Med indsatsen skal den ny direktør blandt andet bidrage til at sikre, at Air Greenland står stærkt, når Grønland i 2023 er klar med de to atlantlufthavne i Nuuk og Ilulissat, hvor der samtidig forventes international konkurrence til det grønlandske flyselskab.

Leder fra flyselskab eller rejsebranchevirksomhed
Ifølge jobopslaget er den ideelle kandidat en “kommerciel håndværker”, der har fokus på ledelse og optimalt kommer fra et flyselskab eller organisationer inden for rejse- og turismeindustrien.

Udover den udfordrende stilling kan Air Greenland også tilbyde “adgang til de unikke oplevelser, som den enestående og storslåede natur, Grønland byder på.” Derfor søges en person som er naturmenneske og som allerede har kendskab til Grønland og kan se sig selv og familien have base i Nuuk.

De teoretiske kvalifikationer er en videregående kommerciel uddannelse samt beherskelse af dansk/nordisk og engelsk i både skrift og tale. Herudover vil det være en fordel, hvis kendskab til grønlandske sprog er en del af bagagen.

 

Relaterede artikler:

Fra Billund til formandspost i Air Greenland

Ny administrerende direktør i Air Greenland

Ingen vil være direktør hos Air Greenland