Airbus A330-200 fra Air Italy (Adam Moreira (AEMoreira042281) | CC 4.0)

Air Italy skal flyve for Finnair

Et beskadiget langdistancefly får Finnair til at wetlease en Airbus A330 fra Air Italy resten af oktober måned.

I Chicago O´Hare International Airport står en Airbus A330-300 fra Finnair. Flyet med registreringen OH-LTS har stået der siden den 25. september, hvor det blev beskadiget af en lastbilmonteret highloader.

Det har betydet, at Finnair har måttet aflyse afgangene til Chicago den 26. september samt den 4. og 9. oktober, ligesom flere afgange til Delhi og Tokyo er blevet annulleret. Men nu er en løsning på vej, da det finske oneworld-flyselskab har wetleaset en Airbus A330-200 fra Air Italy, der er Italiens næststørste flyselskab. 

Fra den 12. til den 31. oktober skal vikarflyet fra Air Italy flyve på vegne af Finnair fra Helsinki til henholdsvis Chicago og Miami, mens skaderne på A330-flyet bliver udbedret.

“Den opståede skade på flyet i Chicago var meget uheldig. Med en højkvalitets wetlease fra Air Italy kan vi fortsætte med at flyve til Chicago og Miami og tilbyde vores kunder en behagelig rejseoplevelse på trods af flybyttet,” siger Jaakko Schildt, der er koncerndriftsdirektør hos Finnair.

Benyttes på to ruter
Air Italy-flyet vil være at finde på de fire ugentlige afgange med rutenummer AY009/010 mellem Helsinki og Chicago samt på fem rotationer mellem Helsinki og Miami på rutenummer AY007/008 den 14., 16., 21., 23. og 30. oktober.

Flyet fra Air Italy vil være bemandet med det italienske selskabs egne besætninger, men Finnair vil have to kabineansatte ombord, så det bliver muligt at levere det sædvanlige kabinekoncept.

A330´eren fra Air Italy er et af fire fly af denne type, som selskabet har overtaget fra Qatar Airways. Flyet er indrettet med 24 lie-flat Business Class-sæder samt 232 sæder i Economy Class. Der er således lidt færre sæder forrest i kabinen end i den A330, som Finnair selv plejer at benytte. Finnairs A330 på Chicago og Miami er indrettet med 32 sæder i Business Class samt 40 i Economy Comfort og 217 Economy Class-sæder.

Air Italy (tidligere Meridiana, red.) er ejet af AQA Holding, som har Alisarda og Qatar Airways som aktionærer med en ejerfordeling på henholdsvis 51 og 49 procent.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways relancerer Alitalia-konkurrent

Finnair lejer A330-fly hos oneworld-kollega

A350’er i kollision med passagerbro