airBaltic ekspansion koster passagerer hos SAS

Det lettiske luftfartsselskab airBaltic fortsætter sin markante ekspansion. Nye ruter kan koste passagerer hos SAS.

airBaltic er et af de få luftfartsselskaber, der hver måned kan rapportere om fremgang – på trods af den globale finanskrise.

I juni måned havde selskabet en fremgang på 3 % i forhold til samme måned året før. Totalt blev der transporteret 260.000 passagerer til/fra selskabets to knudepunkter i Riga og Vilnius, der er hovedstæder i henholdsvis Letland og Litauen.

Den 17. september etablerer airBaltic en direkte daglig rute mellem Riga og Frankfurt. Hidtil haren stor delaf passagererne rejst via København eller Stockholm for at komme til Frankfurt. Men med den direkte rutes spares omvejen via Skandinavien – og SASrisikerer dermed at tabepassagerer på airBaltics fortsatte ekspansion.

airBaltic

airBaltic i markant ekspansion – nu til Frankfurt

SAS har tidligere haft et særdeles godt øje til Baltikum, der på et tidspunkt var et af hovedmarkederne for det skandinaviske luftfartsselskab.

Som en del af selskabets nye strategi afhændede SAS den 29. januar sine aktier i det lettiske luftfartsselskabtil Baltijas Aviacijas Sistemas SIA, der er et selskab ejet af ledelsesgruppen bag airBaltic.

Hidtilhavde SAS ejet 47,2 % af airBaltic, mens den lettiske stathavde haft majoritetsejerskabet. Ledelsesgruppen i airBaltic købte SAS-ejerandelenfor en kontant pris afca. 150mio. kroner.