Airbus A220-300 fra AirBaltic får vanddåb i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

AirBaltic i luften med tredje rute fra Billund Lufthavn

AirBaltic har fløjet fra Billund i 16 år, og torsdag blev det lettiske flyselskabs tredje rute fra lufthavnen en realitet. Med tilføjelsen af Tallinn flyves der fremover til to ud af tre baltiske hovedstæder.

Den 1. april i år genoptog Ryanair ruten fra Billund til Tallinn efter halvandet års fravær. Men det irske lavprisflyselskab bliver ikke alene på ruten i den kommende sommer.

Torsdag den 2. maj indviede AirBaltic selskabets tredje rute fra den internationale vestdanske lufthavn, og destinationen var netop Tallinn, der er hovedstaden i Estland.

AirBaltic har valgt at flyve to gange ugentligt på torsdage og søndage, og det sker med en 149-sæders Airbus A220-300, som det lettiske flyselskab i øjeblikket har 47 eksemplarer af i en ren enhedsflåde-

“Det er med glæde, at vi nu i alt kan tilbyde fire ugentlige afgange til Tallinn. De resterende ruter AirBaltic opererer fra Billund har stor succes, så det giver rigtig god mening både for dem og os at udvide vores samarbejde,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavnen.

Særlig indsats for indgående trafik
De to øvrige ruter, som lufthavnsdirektøren hentydede til, var ruten til Riga, som har været opereret siden 2008, samt den nye sæsonrute til Las Palmas på Gran Canaria, som AirBaltic introducerede i vinteren 2023/24.

Hos AirBaltic er Thomas Ramdahl, der er netværksdirektør, glad for at selskabet igen kan udvide i Billund.

“Vi er glade for at styrke vores tilstedeværelse i Billund og lancere denne nye rute til en af vores hjembyer på Baltikum – Tallinn. Vi er taknemmelige for vores samarbejde med Billund Lufthavn, og vi ser frem til at tilbyde de lokale rejsende muligheden for at besøge og opleve den livlige by Tallinn.

For at en flyrute kan blive en succes, er det optimalt, at der er passagerefterspørgsel i begge retninger. Derfor har Billund Lufthavn med hjælp fra midler i ruteudviklingsfonden West Denmark Connected sammen med AirBaltic investeret 1,25 millioner kroner i at markedsføre Vestdanmark i Estland med VisitDenmark som kampagnekoordinator.

 

Relaterede artikler:

Ny rekord: 39 nye flyruter fra Danmark i sommer

Air Baltic åbner sin tredje rute fra Billund

Gran Canaria-base: Tre danske destinationer