Airberlin-fly i Berlin Tegel-lufthavnen. Foto: Ralf Manteufel / Wikimedia Commons.

Airberlin går i betalingsstandsning

Airberlin er tirsdag gået i betalingsstandsning. Lufthansa og den tyske regering er klar til at omstrukturere selskabet, og Lufthansa forhandler om at overtage dele af airberlin.

Tysklands næststørste flyselskab, airberlin, har gennem flere år levet en omtumlet økonomisk tilværelse med store underskud og behov for store kapitaltilførsler fra sine ejere.

Nu tager selskabet så en timeout. Airberlin har meddelt børsen i Frankfurt, at man træder i betalingsstandsning. Selskabet fortsætter dog med at flyve.

Die Welt skriver, at den tyske forbundsregering har indvilget i at stille en midlertidig kredit på 150 mio. Euro, svarende til 1,1 mia. kroner, til rådighed for airberlin.

I en pressemeddelelse oplyser Lufthansa Gruppen, at man sammen med den tyske regering vil omstrukturere airberlin. Lufthansa oplyser desuden, at selskabet allerede er i forhandlinger med airberlin om erhvervelse af dele af airberlin gruppen. Lufthansa har til hensigt at føre disse forhandlinger til et hurtig og positivt resultat, skriver selskabet.

Handlen med airberlins aktier på børsen i Frankfurt blev kort efter kl. 13 suspenderet indtil videre.

Etihad beklager
Konkursen kommer angiveligt som følge af, at Abu Dhabi-baserede Etihad Airways, der ejer omkring 30 procent af airberlin, har trukket det finansielle sikkerhedsnet væk under det tyske flyselskab.

“Vi er blevet informeret om, at airberlin har indgivet begæring om betalingsstandsning. Det er en ekstremt skuffende udvikling for alle parter, specielt set i lyset af, at Etihad igennem de seneste seks år har ydet omfattende støtte til airberlin for at hjælpe igennem de tidligere likviditetsmæssige udfordringer samt bestræbelser på at rekonstruere forretningen,” hedder det i en erklæring fra Etihad Airways Group.

 

Relaterede artikler:

British Airways holder øje med airberlin

Airberlin beder om hjælp fra delstater

Airberlin: Vi overlever ikke uden ny partner

Lufthansa vil overtage gældfrit airberlin

Medier: Etihad vil af med airberlin til Lufthansa