Airberlin med fire nye oversøiske ruter

Airberlin åbner i sommeren 2016 i alt fire nye ruter til USA og Cuba. Tre daglige afgange fra København sikrer tilslutningsfly til afgangene fra trafikknudepunktet i Düsseldorf.

Tysklands næststørste flyselskab Airberlin opruster på selskabets langdistanceruter. Det betyder i første omgang, at Airberlin tilbyder fire nye ruter fra Düsseldorf til henholdsvis Boston, Dallas og San Francisco samt Havana på Cuba.

Dermed kaster Airberlin sig for alvor ind i kampen på verdens største luftfartsmarked, der omfatter Atlanttrafikken mellem USA og Europa. Samtidig vil det tyske selskab med de nye destinationer forsøge at erobre kunder fra det skandinaviske marked, hvor netop Boston og den amerikanske vestkyst fra næste år får tilført ny kapacitet.

Første flyvning fra Düsseldorf til Dallas-Fort Worth finder sted den 6, maj næste år, mens Boston følger efter den 7. maj. Den 6. maj genåbner San Francisco-ruten, mens den nye rute til Havana får sin premiere den 28. maj.

“Optimering af vores rutenetværk har været en central komponent i genopretningen af Airberlin. Hermed fokuserer vi på vores trafikknudepunkter i Berlin og Düsseldorf. Ved at udvide vores langdistance-netværk, udvikler vi dette vigtige segment for at gøre vores tilbud mere attraktive for forretnings- og fritidsrejsende,“ siger Airberlins koncernchef Stefan Pichler i en pressemeddelelse.

Hurtigst fra København til Dallas
Udover de fire nye ruter vil Airberlin øge antallet af afgange på ruterne fra Düsseldorf til Los Angeles og New York-JFK, således at der bliver to daglige afgange til New York samt én daglig afgang til Los Angeles.

I forvejen flyver Airberlin dagligt fra Düsseldorf til Miami samt tre gange ugentligt til Fort Myers i Florida. Fra Berlin flyves der dagligt til New York-JFK samt Chicago, hvorfor det tyske flyselskab samlet vil tilbyde otte destinationer i USA.

Fra Københavns Lufthavn kan Airberlin tilbyde tre daglige afgange til Düsseldorf, der således giver meget attraktive forbindelser til USA og Cuba. Ruten til Dallas-Fort Worth bliver den hurtigste fra København, mens Havana-ruten bliver fuldt ud konkurrencedygtig med Air France fra København via Paris.

Samtlige ruter betjenes med Airbus A330-200 fly, der er i gang med at blive opgraderet med 40 XL-sæder, hvor der er 15 centimeter ekstra benplads. Denne sædetype er reserveret til de passagerer, der rejser på de såkaldt FlyFlex-billetter.