Airberlin på vej mod 500.000 passagerer i Danmark

Airberlin har en solid markedsposition på ruterne fra København til Berlin og Düsseldorf. Selskabet forventer yderligere vækst på det danske marked i år.

Airberlin, der er Tysklands næststørste flyselskab, har været gennem en omfattende omstrukturering, der medførte rutelukninger i Danmark.

Sommerruten mellem København og Palma de Mallorca er blevet lukket, og det østrigske datterselskab NIKI har afviklet de 12 ugentlige afgange mellem København og Wien.

I stedet har Airberlin valgt at fokusere på det tyske marked, hvor selskabet har en meget stærk position i Berlin og Düsseldorf. På ruterne fra København til de to tyske storbyer rejste sidste år 434.000 passagerer, mens omkring 45.000 benyttede sig af sommerruten til Mallorca. Det betød samtidig, at Airberlin var det syvende største flyselskab i Københavns Lufthavn.

Med samlet 434.000 passagerer på ruterne til Berlin og Düsseldorf har Airberlin en samlet markedsandel på næsten 43 procent på ruterne fra København. Til Berlin ligger Airberlin i tæt konkurrence med SAS til Tegel-lufthavnen, mens Norwegian og easyJet flyver ind til Schönefeld. På ruten til Düsseldorf er det dog kun SAS, der er konkurrenten.

Den 13. april åbnede Airberlin en daglig rute fra Billund til Berlin. Her vil den årlige kapacitet på ruten være på 35.000 sæder med det nuværende 50 personers SAAB-fly, og det vil givetvis give øget vækst på det danske marked.

“Danskernes interesse for Berlin fortsætter, både for feriegæster og forretningsrejsende. Bekvemme flytider, favorable priser og gode forbindelser til vores internationale rutenetværk er alt sammen med til at forklare væksten. Vi forventer et stabilt opsving på det danske marked,“ siger Aage Dünhaupt, der er kommunikationsdirektør hos Airberlin.

En tredjedel flyver videre
Med Billund-ruten kan Airberlin være godt på vej mod en halv million passagerer i Danmark. Sommertrafikprogrammet indeholder op til 26 ugentlige flyvninger fra København til Berlin, 20 ugentlige flyvninger fra København til Düsseldorf samt syv ugentlige flyvninger fra Billund til Berlin.

Hver tredje Airberlin-passager fortsætter ud i det tyske flyselskabs globale rutenetværk. Fra Berlin er for rejsende fra København populært at rejse videre til Miami, Abu Dhabi, München, New York og Stuttgart.

Rejsende fra Billund vil dog ikke i første omgang kunne gøre brug af hele Airberlins rutenet, da flyet lander kl. 16.25 i Berlin-Tegel. På det tidspunkt er de store trafikbølger med USA-afgangene afviklet. Til gengæld vil der være attraktive forbindelser til eksempelvis Wien, Warszawa og Zürich.