Airberlin tilbyder flyvning til Nordpolen

Næste år vil airberlin flyve til Nordpolen på en elleve timer lang sightseeingtur fra Oslo. Det er ifølge airberlin første gang, at en sådan tur arrangeres fra Norge.

Når trafikfly sædvanligvis bevæger sig i nærheden af Nordpolen, er det for at skyde genvej mellem Europa og det østligste Asien eller vestlige Nordamerika. Det store øde område har altid været forbundet med stor interesse, og opdagelsesrejsende har siden det 17. århundrede sat liv og lemmer på spil for at lære mere om klodens kolde kalot.

Helt så vovet bliver det dog ikke, når airberlin den 27. april 2014 vil gentage tidligere års succes ved at sende et fly af sted på sightseeingtur over Nordpolen. Formålet er at give deltagerne på turen oplevelsen af at se den unikke natur på Arktis og Nordpolen.

Imidlertid vil næste års tur være anderledes, da denne ikke arrangeres fra Tyskland men Norge. Ifølge airberlin, der arrangerede den første sightseeingtur over Nordpolen i 2009, bliver selskabet det første til at tilbyde en sådan tur over Nordpolen fra Norge. Turen arrangeres i et samarbejde med Sabra Tours.

Flyvningen skal gennemføres med en af airberlins Airbus A330-200’ere, der på turen vil flyve under rutenummeret AB111. Turen forventes at vare ikke mindre end elleve timer.

Rundt om jorden på få minutter
Fra Oslo vil turen ligesom tidligere år gå over Nordnorge, Svalbard og Nordpolarhavet til Nordpolen. Med på turen deltager Arktis-eksperter, blandt andet den kendte norske opdagelsesrejsende Børge Ousland. Han vil fortælle om Nordpolar-området, der primært består af sneklædte bjerge, gletsjere, isflager og fjorde.

Ved Nordpolen vil Airbus-flyet på kort tid nå at flyve to gange en rundt om jorden, idet det på få minutter krydser alle jordens 360 længdegrader. En video på YouTube fra flyvningen i 2009 viser, at netop krydsningen af Nordpolen er et højdepunkt på turen, hvor passagererne skåler i champagne og hujer.

Hjemturen fra Nordpolen kommer ifølge airberlin til at foregå i lav højde over den grønlandske nord- og østkyst og derfra via Island tilbage til Norge og Oslo.

Det er især naturelskere og hobbyfotografer fra mange lande, som deltager i airberlins ture, fortæller Karsten von dem Hagen, chef for salg af specialrejser hos airberlin.

Selvom airberlin er først med en tur til Nordpolen, er det ikke første gang, at et flyselskab sender passagerer af sted fra Norge med det formål at få naturoplevelser. I 2008 sendte SAS et fly til luftrummet over Svalbard for at se den sidste solformørkelse over norsk territorium i 118 år.