Piloter fra Delta Air Lines. Foto: PR

Alle Delta-piloter kan være tilbage til efteråret

Delta Air Lines forventer, at alle selskabets piloter er tilbage på arbejde senest i oktober. 1.700 piloter er i øjeblikket hjemsendt.

Amerikanske Delta Air Lines sendte sidste år omkring 1.700 piloter hjem på inaktiv status som følge af nedgangen i flyrejser under coronapandemien.

I de kommende måneder forventer Delta Air Lines, at der igen kommer gang i rejseaktiviteten, og selskabet planlægger nu at bringe 400 af de hjemsendte piloter tilbage på arbejde i løbet af sommeren, og til oktober vil alle de hjemsendte piloter ifølge planen være tilbage i aktiv tjeneste i det amerikanske flyselskab.

Delta Air Lines har i dag ansat cirka 12.000 piloter i alt, mens man før coronakrise havde omkring 14.000 piloter. Omkring 1.800 piloter tog sidste år imod et tilbud om tidlig pensionering.

Først tilbage på niveau i 2023
Selv om alle Delta-piloter efter planen vender tilbage på arbejde i løbet af i år, vil Delta Air Lines rutenetværk først være tilbage på 2019-niveau i løbet af sommeren 2023. Det skriver selskabets driftsdirektør John Laughter i en intern meddelelse til medarbejderne.

Delta Air Lines vil allerede om få dage tage hul på processen, hvor hjemsendte piloter begynder at vende tilbage på arbejde, da det vil tage tid at uddanne piloter til den specifikke flytype, de skal flyve i selskabets kommende program. Delta har under krisen omstruktureret sin flåde ved at trække hundredvis af ældre fly ud.

De 1.700 inaktive Delta-piloter har været hjemsendt på nedsat løn som en del af en aftale om at undgå afskedigelser. Delta har imidlertid valgt at betale piloterne fuld løn siden december sidste år på trods af deres inaktive status.

Fortsat stor usikkerhed
Selv om piloterne nu har udsigt til at vende tilbage til arbejde i de kommende måneder, hersker der fortsat stor usikkerhed om, i hvilket tempo selskabet vil komme tilbage på de tidligere niveauer af flyvninger og passagerer.

”Denne beslutning er et vigtigt skridt til at placere Delta til en gendannelse af netværket og understøtter den forventede efterspørgsel hos kunderne. Selv med dette skridt fremad, skal vi huske på, at der fortsat er usikkerhed og uro på vejen frem, så vi er nødt til at være smidige og klar til at justere hurtigt. Vores kunder vil diktere tempoet i vores opsving,” skriver John Laughter i beskeden til medarbejderne.

 

Relaterede artikler:

Delta med største tab siden 2008

Piloters færdigheder bliver ”rustne” under coronakrisen

Piloter skal holde 48 timers pause efter Pfizer-vaccine