En Airbus A330-300 fra American Airlines. Foto: Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

American aflyser Kina og Hong Kong til slutningen af april

American Airlines indstiller flyvninger til Kina og Hong Kong frem til slutningen af april. Coronavirussen har betydet, at der er 25.000 færre Kina-flyafgange om ugen.

En lang række flyselskaber har efterhånden aflyst flyvninger til og fra Kina og Hong Kong som følge af coronavirussen, der stadig koster liv. Status onsdag morgen dansk tid var over 1.100 dødsfald som konsekvens af virussen, mens mere end 45.000 mennesker er smittet.

Virussens hærgen på det kinesiske fastland har betydet et stort fald i efterspørgslen på rejser til området. American Airlines tager nu konsekvensen af den reducerede efterspørgsel og forlænger suspenderingen af flyvninger til Kina og Hong Kong.

Det amerikanske flyselskab indstiller flyvninger fra Dallas-Fort Worth og Los Angeles til det kinesiske fastland helt frem til den 24. april. Frem til den 23. april er selskabets flyvninger mellem Dallas og Hong Kong aflyst, mens afgangene fra Los Angeles til Hong Kong er annulleret frem til den 24. april.

Shanghai, Beijing og Hong Kong betjenes af American Airlines fra både Dallas og Los Angeles, og selskabet har i gennemsnit én flyvning per dag til hver by fra begge amerikanske lufthavne.

25.000 færre ugentlige Kina-flyvninger
Siden coronavirussens udbrud i den kinesiske Hubei-provins har over 70 flyselskaber indstillet driften helt eller delvist til og fra Kina, skriver Business Insider. Der er primært tale om selskaber fra USA og Europa – herunder blandt andet Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Finnair, British Airways, Air France, KLM og LOT.

SAS har foreløbigt indstillet sine Kina-flyvninger til Shanghai og Beijing frem til den 29. februar, hvilket får betydning for 25.000 passagerer. Det er desuden ikke muligt at booke flybilletter til de to destinationer frem til den 15. marts.

Foruden American Airlines har også de amerikanske selskaber Delta Air Lines og United Airlines i øjeblikket ingen flyvninger til det kinesiske fastland, ligesom Air Canada også midlertidigt har indstillet operationerne til Kina.

Alt i alt har det samlede antal aflyste flyvninger til og fra – og inden for – Kina nået et usædvanligt niveau. I sidste uge var der således aflyst cirka 25.000 flyvninger, skriver OAG, der analyserer flyselskabernes tidtabeller og kapacitet. Den 3. februar var der en samlet reduktion på 4,4 millioner sæder, hvilket svarer til hele det indiske marked.

 

Relaterede artikler:

Op imod 25.000 SAS-passagerer ramt af Kina-aflysninger

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter