Terminal 3 i Beijing Capital International Airport. (Foto: Arne Müseler | CC 3.0)

Midlertidig lukning af europæiske Kina-ruter

Nye rejserestriktioner betyder, at Air France-KLM, British Airways, Finnair og Lufthansa-koncernen helt eller delvist indstiller flyvninger til Kina. SAS lukker for nye bookinger.

Situationen omkring den potentielt dødelige coronavirus udvikler sig konstant.

Tirsdag meddelte Finnair således, at selskabet har set sig tvunget til i løbet af de næste 10 dage at suspendere to Kina-ruter som følge af de kinesiske myndigheders beslutning om, at det indtil videre ikke er tilladt for kinesiske rejsearrangører at gennemføre grupperejser fra Kina.

Det bliver ruten fra Helsinki til Beijing Daxing International Airport med tre ugentlige afgange, der midlertidigt indstilles fra den 5. februar, mens ruten fra Helsinki til Nanjing bliver sat på pause fra den 8. februar. Denne rute har to ugentlige afgange.

Den midlertidige suspension varer foreløbigt frem til den 29. marts, hvor vintertrafikprogrammet slutter. Herudover har Finnair den 29. januar besluttet samtlige flyvninger fra Helsinki til Beijing i februar med undtagelse af den 13., 15., 23., og 24. februar. Fra den 2. til 22 marts reduceres fra syv til fire ugentlige afgange.

På ruten fra Helsinki til Guangzhou aflyses der fra 1. februar til 25. marts med undtagelse af 4., 7. og 11 marts, Shanghai-flyvningerne fra den finske hovedstad fra den 2. til 21. februar reduceres fra syv til tre ugentlige afgange.

Midlertidigt British Airways-stop
Herudover har British Airways netop besluttet, at selskabet midlertidigt indstiller ruterne fra London Heathrow Airport til både Beijing og Shanghai. Suspensionen er midlertidig og træder i kraft onsdag den 29. januar.

“Vi har suspenderet alle flyvninger til og fra Fastlandskina med øjeblikkellig virkning efter udenrigsministeriets råd om at undlade at foretage ikke-nødvendige rejser til Kina,” siger British Airways i en meddelelse. British Airways har hidtil haft daglige flyvninger til begge kinesiske destinationer.

IAG-søsterselskabet Iberia har sidenhen valgt at følge trop og aflyser også til Kina.

Lufthansa-koncernen aflyser
I lighed med British Airways har Lufthansa-koncernen, med Lufthansa, SWISS og Austrian, besluttet at indstille samtlige flyvninger til Fastlandskina indtil  den 9. februar.

Samtidig lukker Lufthansa-koncernen for salg af nye billetter til frem til og med den 29. februar. Hong Kong vil dog blive serviceret uden ændringer.

SAS har også valgt at lukke for bookinger til Beijing og Shanghai i hele februar, og den 30. januar er det blevet besluttet at følge Lufthansa, hvorfor SAS i denne periode ikke tilbyder flyvninger til Beijing og Shanghai.

Ingen Wuhan-flyvninger før i marts
Air France er det eneste europæiske flyselskab, der har fløjet til Wuhan før udbruddet af den smitsomme virus. Selskabet har nu besluttet at indstille samtlige flyvninger til og fra Wuhan indtil den 29. februar, selvom det officielle forbud i øjeblikket kun er gældende frem til den 2. februar.

Samtidig har det været nødvendigt at aflyse alle grupperejser på Air France-fly til og fra Kina indtil den 29. februar som følge af de kinesiske myndigheders krav om at suspendere salg og gennemførelse af rejser i grupper. Det rammer således ruterne fra Paris til Beijing og Shanghai. Derfor har Air France reducerer til daglige afgang i stedet for henholdsvis 13 ugentlige til Shanghai og 10 gange om ugen til Beijing.

KLM besluttede onsdag aften midlertidigt at lukke fra Schiphol Airport til Chengdu, Hangzhou og Xiamen, mens Shanghai-flyvningerne er reduceret fra 11 til syv ugentlige afgange. Der flyves fortsat dagligt til Beijing og Hong Kong. Torsdag blev denne beslutning omgjort, hvorfor alle Kina-flyvninger er aflyst frem til og med den 9. februar.

 

Relaterede artikler: 

EASA udsteder sikkerhedsbulletin om coronavirus

Virusfrygt påvirker flyselskabernes aktiekurser